Femme logo

Tips voor avocado’s

De avocado is een heerlijke, smaakvolle en vooral gezonde vrucht uit Zuid-Amerika. Al een aantal jaar is deze vrucht ongelooflijk populair onder fitgirls en -boys. De groene vrucht is al zo erg ingeburgerd dat zelfs je oma of opa waarschijnlijk het wel eens heeft gegeten. Niet alleen is de vrucht heel erg lekker, hij is ook ontzettend veelzijdig en kun je er de meest uiteenlopende hapjes én drankjes mee maken. Ben jij benieuwd naar de meest verrassende en lekkere tips? Lees dan snel verder!
 


 

Chocolademousse

Misschien onverwacht, maar met de avocado kun je de állerlekkerste en meest gezonde chocolademousse maken! Het is supersimpel, de enige ingrediënten die je nodig hebt zijn avocadovlees, cacao, vanille-extract en een zoetstof of suiker naar keuze. Het natuurlijke, onverzadigde vet in de avocado zorgt voor een heerlijk romige en luchtige smaak, bijna net zo lekker als echte chocolademousse, een stuk gezonder en zonder schuldgevoel te eten!
 

Guacamole

Natuurlijk is dé tip met deze vrucht guacamole. Ook weer supermakkelijk om zelf in elkaar te zetten en zo veel lekkerder dan wat je ooit in de supermarkt kunt kopen. De ingrediënten zijn: het eetrijpe vlees van de advocaatvrucht, tomaat, knoflook, limoensap, rode ui, rode peper en een snufje zout. Het zachtgroene vruchtvlees prak je met een vork fijn, de rest van de ingrediënten snijd je in kleine blokjes en meng je met de limoensap door het geprakte mengsel. Zo heb je een fantastische dip voor je chips of maak je je burrito’s en nacho’s helemaal af!
 

Groene smoothie

Ben je nou héél erg fan van deze groene vrucht, of juist helemaal niet? Dan is hier een handige tip om wat extra van dit gezonde voedsel binnen te krijgen. Je kan de advocaatvrucht namelijk niet alleen eten, maar ook drinken! Deze groene smoothie is supergezond en heel erg lekker. Je maakt hem natuurlijk met de groene vrucht, yoghurt, komkommer, een groene appel, een beetje honing en een beetje gember. Alles bij elkaar in de blender en draaien maar! Heel fijn om ’s ochtends na het opstaan te drinken, bijvoorbeeld in plaats van een kop koffie.

afbeelding: Unsplash.com door Thought Catalog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif