Femme logo

Een tompoes eten, hoe heurt dat?

Toen ik voor het eerst met mijn vriend op verjaardagsvisite ging bij zijn moeder, werd daar mijn meest gevreesde gebakje geserveerd: de tompouce. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op het bladerdeeg met het roze glazuur en de zachtgele banketbakkersroom … maar ik weet nooit zo goed hoe je zo’n gebakje netjes kunt eten. Ik wilde een goede eerste indruk maken op zijn ouders en dat onschuldige gebakje kon zo maar eens verklikken hoe onhandig en ongemanierd ik kan zijn. Had ik destijds de tompouce etiquette maar gekend!

Het bekende gebakje van Hema

Mensen die een tompouce maken, staan er vast niet bij stil hoe lastig het is om zo’n ding te eten. Eén van de grootste leveranciers van tompouces is Hema. Zij kennen zelfs verschillende varianten van de tompouce, naast de originele tompouce kun je mini (kinder)tompouces kopen en rond Koningsdag oranjetompouces. Je kunt ze wel specialist tompouce maken noemen. Hema heeft op de website alle mogelijke manieren benoemd waarop je een tompouce kunt eten. Hieronder volgen de makkelijkste en de netste manieren.

Tompouce eten met een vorkje

Een tompouce eten met een vorkje is een uitdaging, maar geen mission impossible. Wat je in ieder geval niet moet doen is in het wilde weg je vorkje door het glazuur en het bladerdeeg duwen. Op die manier druk je de banketbakkersroom aan alle kanten eruit en word het geheid een kliederzooi. Je kunt een tompouce met je vorkje in stukjes snijden door het vorkje loodrecht op het glazuur te zetten en langzaam maar zelfverzekerd naar beneden de drukken. De makkelijkste manier is om de tompouce op zijn zijkant te leggen. Op deze manier is het relatief eenvoudig om je tompouce te eten zonder je handen te gebruiken.

De demontage

Wie de vrijheid heeft om zijn handen te gebruiken, kan de tompouce demonteren. Je haalt dan eerst het dakje eraf. Je kunt ervoor kiezen het lekkerste voor het laatst te bewaren. In mijn geval zou ik dan eerst het dakje bladerdeeg met glazuur opeten en vervolgens de bodem met die heerlijke bankbakkersroom. Je kunt ook eerst de room oplepelen en daarna het bladerdeeg opeten. That’s all up to you!

De slimste manier

Wil je alle drie de smaken direct proeven, maar niet hannesen met een vorkje? Dan kun je het best het dakje eraf halen en onder de bodem van de tompouce plaatsen! Je kunt nu het hele gebakje in de hand nemen en afhappen. Een makkelijker manier is er niet. Geen geknoei, je houdt er alleen wel een beetje plakkerige vingers aan over.

Meer lezen over tompouce etiquette?

Er is heel veel onderzoek gedaan naar het eten van tompouces, er is op internet voldoende informatie te vinden. Bekijk voor tips over het eten van een tompouce Hema’s website eens. Kun je direct kijken of en welke tompouce Hema in de aanbieding heeft. Je moet je techniek natuurlijk wel blijven oefenen, hè!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif