Femme logo

Zo bespaar je elke keer op boodschappen! Ken jij tip 2 al?

In de meeste gezinnen wordt drie keer per dag gegeten. Voor ontbijt en lunch wordt vaak in grote lijnen gekozen voor dezelfde producten. Voor het avondeten willen de meeste mensen toch wel verschillende maaltijden eten, dus niet elke dag hetzelfde. Voor al deze maaltijden moeten boodschappen gedaan worden. Vaak wordt je toch minder positief verrast als je bij de kassa komt, want boodschappen kunnen best duur zijn, maar er zijn diverse bespaar op boodschappen tips. Bespaar op je boodschappen met onderstaande tips.

1. Een keer per week boodschappen doen

Sommige mensen doen meerdere keren per week boodschappen. Het is beter om maar een keer per week boodschappen te doen. Op deze manier kom je dus minder vaak in de supermarkt en wordt je minder vaak geprikkeld tot impuls aankopen.

2. Contant geld meenemen

Veel mensen nemen hun pinpas mee naar de supermarkt. Het is beter om contant geld mee te nemen en de pinpas thuis te laten. Op deze manier kan je vooraf bepalen hoeveel je maximaal uit wilt geven in de supermarkt. Als je dan impuls aankopen wilt doen en je hebt niet voldoende geld bij je, dan gaat dat simpelweg niet. Op deze manier geef je dus nooit meer uit dan jouw bedoeling was. Veel supermarkten hebben tegenwoordig de mogelijkheid om boodschappen te scannen. Dit is erg handig, zeker als je alleen contant geld bij je hebt. Op deze manier kan je dus goed in de gaten houden voor hoeveel geld er al in jouw winkelwagentje ligt.

3. Aanbiedingen

Ook is het slim om de reclamefolders in de gaten te houden. Wellicht dat je dan naar twee supermarkten moet fietsen in plaats van naar eentje, maar het kan jou wel veel geld besparen. Veel mensen denken ook dat goedkope boodschappen van de goedkopere supermarkten van mindere kwaliteit zijn. Dit is echter niet het geval. Goedkope boodschappen kunnen overheerlijk zijn. Het is een kwestie van uitproberen wat jullie wel of niet lekker vinden.

4. Online boodschappen bestellen

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer supermarkten waar je online boodschappen kan bestellen. Je kunt de boodschappen dan op het afgesproken tijdstip ophalen of laten bezorgen. Dit kost uiteraard wel geld, maar dat verdien je eenvoudig terug. Omdat je nu in de winkel niet tegen verleidingsaankopen aanloopt, deze producten zie je nu simpelweg niet. Ook kan je via de site of app heel eenvoudig producten vergelijken. Wellicht dat jij bijvoorbeeld al jaren hetzelfde merk hagelslag koopt, maar als je nu zoekt naar hagelslag op de website of app krijg je alle varianten te zien. Grote kans dat er van een ander merk ook goede hagelslag te koop is, welke voordeliger is. Je zult zien dat je op deze manier veel minder geld aan boodschappen uitgeeft en dat je de kosten voor het klaar zetten of thuis brengen van de boodschappen gelijk terugverdiend hebt. Bespaar op je boodschappen en dan hou je geld over voor andere dingen!

5. Maaltijden zelf klaar maken

Koop zo min mogelijk kant-en-klaar maaltijden en ga zo min mogelijk maaltijden afhalen. Het is veel voordeliger om zelf jouw maaltijden klaar te maken. Als je bijvoorbeeld een frietje gaat halen bij de snackbar, dan ben je al snel een paar euro kwijt. In de supermarkt kan je voor veel minder geld een hele zak friet kopen.

6. Boodschappenbriefje maken

Last but not least: maak voordat je naar de supermarkt gaat altijd een boodschappenbriefje. Schrijf op welke producten je echt nodig hebt en loop in de supermarkt rechtstreeks naar deze producten en probeer verleidingsaankopen te voorkomen.

Met deze bespaar op boodschappen tips zal je vast en zeker minder geld aan boodschappen uitgeven. Succes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif