Femme logo

Zo laat je oven glimmen als nooit tevoren

Een belangrijk huishoudelijk klusje is natuurlijk het schoonmaken van de oven. Door dan ook de oven goed schoon te maken kun jij weer een lekkere pizza in de oven gooien. Ook is het belangrijk om het bakblik van de oven en het ovenrooster goed schoon te maken. Door dit te doen kun jij langer genieten van je oven, en ook is het natuurlijk veel fijner om eten in een schone oven te stoppen. Veel mensen zien het schoonmaken van de oven dan ook niet als iets belangrijks, omdat het teveel werk kost, en/of te veel tijd kost. Wij hebben wat tips voor je zodat je in een korte tijd de oven goed kan schoonmaken. En waarschijnlijk vind je het nog leuk ook!

Oven schoonmaken met soda

Een oven schoonmaken soda is een goed een simpele manier. Deze soda word ook wel de baking soda genoemd. Wanneer je een pak baking soda hebt gekocht dien je wat poeder op een vaatdoekje te doen en en vervolgens kun je hiermee de oven reinigen. Belangrijk is het dat je na het reinigen even de poeder goed laat intrekken. Na afloop van het intrekken van het poeder kun je het poeder er weer afhalen met een goed schoon doekje en/of een spons. Dit is dan ook een goede manier om de binnenkant van jouw oven schoon te maken. Ook kun je het poeder meteen strooien op verschillende plekken aan de binnenkant van de oven. Door vervolgens hier voorzichtig water over te gooien zal de poeder als het ware verspreiden en ontstaat er een echte week. Laat dit even een nachtje weken, en de volgende ochtend kun je het weer weghalen. De combinatie van de poeder en het water is dan ook een soort van papje dat er misschien raar uit ziet, of raar ruikt, echter zal het zeker weten veel effect hebben.

Meer trucs om je oven te laten shinen

Er zijn nog veel meer andere manieren om jouw oven schoon te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook oven schoonmaken ammoniak. Tijdens het oven schoonmaken ammoniak maak je dan een soort van sopje van groene zeep en de combinatie van ammoniak. Wanneer je hiermee vervolgens met een spons langs gaat over bijvoorbeeld het grillrooster, en de binnen en buiten kant van jouw oven, zal deze na afloop weer helemaal schitteren.

Tot slot is het belangrijk dat de buitenkant van jouw oven er goed uit ziet. Naast een goed innerlijk, is het uiterlijk immers ook belangrijk. Wanneer je wat vlekken hebt en het wat viezig is aan de buitenkant kun je deze het beste weghalend oor gebruik te maken van een doekje met olijfolie. Dit klinkt misschien raar, maar het werkt echt. Door de olijfolie in te wrijven op de vieze plekken zullen deze vieze plekken weggaan en is jouw oven weer helemaal zo goed als nieuw. Dit waren de oven schoonmaken tips. Belangrijk is het om altijd je oven schoon te houden en deze goed te onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif