Femme logo

‘Overgewicht’ is het ideale gewicht!

Hoe fijn is dit: een beetje overgewicht is het ideale gewicht! Ten minste als je gaat voor een langer leven. Voorheen werd aangenomen dat een ‘gezond’ BMI* gelijk staat aan langer leven. Maar uit een onderzoek dat 37 jaar duurde in Denemarken bleek dat het beter is om een beetje te dik te zijn.

*BMI = massa (gewicht in kilogram) / lengte² (lengte in centimeters in het kwadraat)

Ruim 100.000 Denen waren betrokken in dit onderzoek. De conclusie is dat mensen in de BMI-categorie ‘overgewicht’ gemiddeld langer leven dan mensen met een BMI in de categorie ‘obesitas’, ‘ondergewicht’ en ‘gezond’.

 

Naar aanleiding van dit onderzoek is een BMI van 27 gemiddeld het gezondst. Dus pak je rekenmachine of smartphone erbij en haal die weegschaal uit het stof.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif