Femme logo

Probeer eens yoga

Yoga kan je lichaam en geest verbeteren. Het is een van de beste sporten voor je gezondheid. Het bezoeken van een yogales helpt je niet alleen om fit en flexibel te worden. Je kunt ook verwachten dat je stress vermindert, je concentratie verhoogt en je houding verbetert. Meer overtuigend nodig? Bekijk deze tips om het dit weekend eens te proberen.
 

Weinig impact, beginners oefening

Helaas associëren de meeste mensen oefening met straf. Rennen op de loopband doe je omdat je ’te veel hebt gegeten en moet verbranden.’ Deze houding is ongezond en onnodig. Deze sport is een geweldige manier, misschien zelfs de beste om jezelf te leren dat oefening gaat over het behandelen van je lichaam (niet martelen).
 


 

Stressverlichting

Een studie gepubliceerd door Oxford University ontdekte dat de sport een oplossig zou kunnen zijn om stress en rugpijn op het werk of door de dag te verminderen. De yogagroep die hieraan deelnamen rapporteerde aanzienlijk lagere stress, rugpijn, ongelukkigheid en aggressie dan anders. Ze meldden ook dat ze zich zelfverzekerd, attent en over het algemeen gezond voelden. Ze gaven zelf ook de tip aan vrienden en familie om het is te proberen.
 

Verhoogde concentratie en motivatie

Een studie van de Amerikaanse Hogeeschool van sportmedicijnen wees uit dat yoga de concentratie kan verbeteren, de motivatie kan verbeteren en angstgevoelens kan verminderen binnen twee maanden. Deelnemers aan de studie voltooiden drie beoordelingen tijdens de tweede en negende week van de studie om concentratie, motivatie en angst te meten. Volgens de auteurs van de studie waren de verbeteringen op alle drie de gebieden “dramatisch”. Dit zou geen verrassing moeten zijn, aangezien deze sport in het oosten als een bewuste discipline wordt beschouwd.

Yoga is dus erg gezond. Het kan geen kwaad om het eens uit te proberen.

afbeelding: Unsplash.com door Wesley Tingey

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif