Femme logo

Aquagym, sport in het water

Wat is aquagym nou eigenlijk? Ook wel aquarobics genoemd is erg goed voor je gezondheid en ook erg leuk om te doen. Deze sport is dan ook gymnastiek in het water. Deze sport is erg toegankelijk en dan ook erg makkelijk om uit te voeren. Doordat je beweegt ben je goed bezig voor je gezondheid. Je hart, je spieren en ook je longen worden getraind door de sport. Door aquarobics kun je sporten en ontspannen. De sport is namelijk niet te intensief, je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt.

De voordelen van het water gymen

Als eerste voordeel is het feit dat je lichaam goed word getraind. Water bied namelijk een grote weerstand en belast de spieren dan ook. Hierdoor moet jouw lichaam ook meer bewegingen maken en dus meer energie leveren om te kunnen bewegen in het water. Hierdoor worden verschillende spieren in je lichaam getraind. Tijdens het zwemmen train je de borst, de billen, en natuurlijk ook de buik en rug spieren. Daarnaast verbrand je veel calorieën tijdens zo’n sessie. In een uur tijd is het mogelijk om maar liefst 1200 calorieën te verbranden. Door dus er even lekker tegen aan te gaan train je je lichaam, en daarnaast kun je ook afvallen.

Door deze activiteit te ondernemen zal je gezondheid absoluut een boost krijgen. Bij deze sport is namelijk de kans op ongelukken en op letsels erg klein. Je kunt dus makkelijk zonder zorgen het water in gaan, en lekker gaan bewegen. Ook zorgt het water ervoor dat spierpijn en spierverrekkingen minder snel voorkomen en zelfs uitblijven.

Verder ben je ook goed bezig met je mentale gezondheid door deze sport. De sport bied je namelijk een gevoel van lichtheid, op het moment dat je eenmaal in het water bent. Hierdoor zal je mentaal ontspannen en dit heeft een positief effect op je gezondheid. Ook ontstaat er na enkele minuten ontspanning het stofje endorfine wat vrijkomt. Dit stofje zorgt voor een geluksgevoel. Verder zijn de gymlessen vaak erg leuk om met anderen te doen en kun je babbelen en sporten tegelijk.

Tot slot is deze sport voor alle leeftijden aangezien het een zachte en ongevaarlijke sport is. Zeker voor ouderen is deze sport fantastisch.

Waar kun je het doen en wat kost het?

Om de lessen te kunnen volgen moet je wezen bij bijvoorbeeld zwembad ninove, zwembad merelbeke en zwembad wijnegem. Je hebt dan ook geen uitrusting nodig voor deze sport, dus dat scheelt al in prijs. Wel is het belangrijk om een goed badpak te hebben en goede schoenen zodat je niet uitglijd tijdens bepaalde oefeningen. De prijs van de sport hangt af van het tijdstip waarop je de lessen wilt volgen. Wel is het aan te raden een abonnement aan te schaffen waarbij je meerdere lessen volgt. Hierdoor ben je vaak een heel stuk goedkoper uit, en ook bleef je er dan meer plezier aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif