Femme logo

Do’s and don’ts in sportschool

Als je naar de sportschool wilt gaan dan zijn er natuurlijk wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker in het nieuwe jaar, na oud en nieuw, zijn er veel mensen die gaan sporten. Veel mensen staan dan ook voor de eerste keer in de sportschool en weten eigenlijk niet goed wat ze wel en wat ze niet moeten doen. Sommigen mensen vinden al die drukte vervelend en dit kan dan ook tot ruzie leiden. Om zelf een fijne en aangename tijd te hebben in de sportschool is het belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt en moet doen.

Sociaal gedrag

Op het moment dat er grote drukte is in de sportschool is de kans op ruzie met anderen natuurlijk veel groter. Omdat er meer mensen zijn kun je je makkelijker storen en ook is de kans op een ruzie en/of overlast wat groter. In een zaal met veel mensen zit je sneller op elkaar en kun je je makkelijker storen aan elkaar. Door rekening met elkaar te houden kan iedereen genieten van de sportschool. Sommige mensen luisteren bijvoorbeeld te harde muziek, anderen leggen hun sport spullen vees te breed neer etc. Het is belangrijk om gewoon op een vriendelijke manier deze mensen aan te spreken.

Wanneer iemand erg veel ruimte inneemt op bijvoorbeeld een mat of een dumbbell rek kun je vriendelijk vragen of diegene een beetje kan opschuiven. Je hoeft dan ook niet te wachten tot deze persoon klaar is, zodat jij kan trainen. Het is belangrijk om assertief te zijn en gewoon eerlijk te zeggen dat deze persoon wel een beetje kan opschuiven.

Zo is het ook niet netjes om je spullen neer te leggen op verschillende soorten plekken in de sportschool. Als je een klein circuitje hebt waarbij er weinig mensen aan bepaalde halters zitten, dan kun je wellicht deze achter elkaar gebruiken. Maar wanneer anderen bezig zijn moet je accepteren dat je even moet wachten. Doe in de tussentijd bijvoorbeeld even een andere oefening.

Kletsen

Veel mensen in de sportschool vinden het gezellig om wat te kletsen met elkaar. Zeker in de rustpauzes is het leuk om even met elkaar te kletsen. Wel is het beter om even stil te zijn, op het moment dat iemand bezig is met het doen van de oefening. Wanneer je namelijk bezig bent met een oefening ben je vaak ook druk bezig om op een juiste manier jouw ademhaling uit te voeren.

Door een gesprek met een ander te beginnen word de ademhaling verwaarloosd en dus is het lastiger om de oefening uit te voeren. Ook is het aan te raden om tijdens het kletsen niet al te lange gesprekken te hebben. In de pauzes kun je best even een kort praatje maken, maar niet langer. De kans is groot dat deze persoon hierna weer aan de slag wilt gaan met zijn oefening. Een pauze bij een oefening duurt vaak maar 1 minuut.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif