Femme logo

Heb jij de goede sportschoenen?

Het kan een lastig karwei zijn om goede sportschoenen te kiezen. Als je een willekeurige sportwinkel binnenstapt, heb je keuze uit honderden schoenen. Daarnaast heeft elke type schoen ook nog eens tal van verschillende eigenschappen, de fitnessschoenen dames afdeling staat er vol mee. Wij snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, daarom helpen we je alvast op weg!

Welke sport beoefen je?

Dit is de eerste vraag die wordt gesteld zodra je een sportwinkel binnenstapt, want je hebt niets aan wandelschoenen als je eigenlijk gymschoenen nodig hebt. Daarna zullen waarschijnlijk je voeten opgemeten worden, om de lengte en de breedte van de schoen te bepalen. In gespecialiseerde zaken hebben ze ook apparatuur om je type pronatie op vast te stellen, dat is de wijze waarop je voeten contact maken met de grond. Dit kan je helpen om onnodige blessures in de toekomst te voorkomen. Voor elk type voet is een schoen te vinden, er is zoveel keuze. De meeste zaken verkopen bekende merken zoals Asics, Nike of Adidas, toch kan het zijn dat een onbekend merk beter is voor jouw voeten. Ga liever niet voor een schoen die zo leuk staat bij je sportkleding, maar kijk echt of hij geschikt is voor de sport die jij uitoefent.

Als je een fanatiek hardloper bent, zijn je schoenen het allerbelangrijkst. Ga niet voor een paar hip uitziende sneakers, maar ga voor een paar goede hardloopschoenen. Je wilt immers geen blessures oplopen en een schoen die comfortabel zit. Hier wat tips voor het uitkiezen van geschikte schoenen!

Ga voor kwaliteit, de meeste gymschoenen zijn simpelweg niet geschikt als hardloopschoenen. Ze bieden niet voldoende ondersteuning en demping om de schokken op te kunnen vangen. Let daarnaast op:

Lengte van de schoen

Vertrouw niet blindelings op je schoenmaat, in je hardloopschoen heb je iets meer ruimte nodig dan in je sneakers, door het hardlopen zal je voet wat uit gaan zetten. Zorg er dus voor de lengte van de schoen iets groter is dan normaal.

Breedte van de schoen

Dit is minstens zo belangrijk als de lengte van de schoen, laat daarom altijd je voeten op meten. Daar heb je alleen maar profijt van op de lange termijn en vermindert de kans op een blessure.

Gewicht

Als we spreken over het gewicht, dan kijken we naar de hardloper en naar de schoen. Als je zwaarder bent hebben je voeten meer ondersteuning nodig. Maak je veel kilometers, dan is het wel zo fijn als je schoenen zo licht mogelijk zijn.

Pronatie

De pronatie geeft aan op welke manier je voet naar binnen rolt tijdens het hardlopen, dit is misschien wel de belangrijkste factor voor het kiezen van de juiste schoen. Je type pronatie achterhalen doe je door een loopanalyse te doen, een goede sportzaak zal dit ook altijd zelf voorstellen.

Asics staat bekend om hun fijne exemplaren, maar misschien past een model van Nike of Adidas wel beter bij jouw voet. Laat je niet alleen door het merk beïnvloeden, hardlopenschoenen zijn er in vele soorten en maten elk met hun eigen kwaliteiten. De afdeling fitnessschoenen dames staat er vol mee, ook voor jou zit er een fijn paar bij. En zeg nu eerlijk: shoppen voor sportkleding is zeker geen straf toch? Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif