Femme logo

Lekker in je vel met bootcamp

Ben je het helemaal zat om jezelf steeds weer naar die deprimerende sportschool te slepen met ongezellige TL lichten en slechte ventilatie? Ga dan bootcampen, helemaal out in the open!

Oorsprong

Schrik niet maar bootcampen is ontstaan vanuit het leger waar militairen worden getraind om tot het uiterste te gaan. In de huidige vorm is het een manier van sporten in de buitenlucht, voornamelijk met de attributen die je daar vindt. Denk aan bankjes, muurtjes, bomen, trappen, bruggetjes, lantaarnpalen, hekken en nog veel meer.

Wat kost een bootcamp?

Bootcampen is in het algemeen goedkoper dan een abonnement op de sportschool. De bootcamp trainer heeft namelijk geen vaste kosten aan huur, stroom en dergelijken. Doe extra je voordeel door een rittenkaart te kopen. Je bepaalt vervolgens zelf hoe vaak en wanneer je gaat.

Voordelen

Bootcampen heeft vele voordelen: je verbrandt gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training, trainen in de buitenlucht is gezond en ontspannend, je sport in groepsverband en hierdoor word jij ook naar een hoger niveau getrokken en help je anderen, het kan op elk niveau, er is veel diversiteit in training en last but not least en is goed voor conditie en kracht.

Ervaringen

Heb jij ervaringen met betrekking tot bootcampen? Deel deze dan hieronder in de reacties!

Wat is jouw mening over dit artikel?

  1. 13 juli 2017 om 10:43
    Ik ga sinds kort 4 keer per week voor werk naar een bootcamp in het Vondelpark. Voel me na afloop veel frisser en energieker dan normaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif