Femme logo

Naakt?! Hoe douche jij na het sporten?

Voor het eerst naar de sportschool en twijfel je over het douchemoment? Veel sportscholen hanteren groepsdouchen zoals je bijvoorbeeld gewend bent bij het zwembad. Thuis spring je eenvoudig naakt onder de douche, maar in de sportschool? Vindt jij het nog een beetje onwennig om naakt te douchen? Dat is helemaal niet vreemd. Veel sporters zijn verdeeld over naakt douchen in de sportschool. Wil jij meer weten over waarom wel of waarom niet naakt douchen en wat jouw opties zijn als je liever niet naakt doucht in de sportschool? Lees dan gauw verder.

Unieke beleving

Eigenlijk is het best vreemd om samen te douchen met mensen die je eigenlijk nauwelijks kent, laat staan naakt? Hoe vaak heb je samen met jouw vrienden/vriendinnen naakt gedoucht? Het antwoord is vaak nooit, waarom dan wel met mensen die je helemaal niet kent? Veel mensen vinden het douchemoment lastig op de sportschool. Wanneer je nagaat dat het voor iedereen een unieke beleving is valt het wel mee. Het is een behoorlijke drempel die je misschien moet overkomen, maar het is wel fijn om na een goede work-out de douche onder te stappen. Wanneer je eenmaal de stap gezet hebt, is het al een stuk minder spannend.

Bikini

Vindt je het toch behoorlijk ongemakkelijk om naakt te douchen in de sportschool? Dan kun je ook gewoon jouw bikini meenemen. Het is helemaal niet vreemd als je liever niet naakt doucht in de sportschool. Zeker wanneer je na jouw work-out gelijk door moet naar werk of school en geen tijd hebt om eerst thuis te douchen is een bikini meenemen de beste optie. Soms kun je scheve blikken krijgen wanneer je niet naakt doucht, maar als jij je daar prettig bij voelt is het de beste optie.

Thuis douchen

Vindt je het maar niks om openbaar te douchen in groepverband? Zorg dan dat je gaat sporten op tijden dat je daarna thuis kunt douchen. Wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds gaat sporten, kun daarna gelijk naar huis en fijn thuis onder de douche stappen.

Het douchen op de sportschool is een omstreden onderwerp. Veel mensen vinden het nog altijd spannend om op de sportschool te douchen of ongemakkelijk. Je wordt omgeven door sporters en het kan soms best wel invloed hebben op jouw bodyimage. Zorg dat je doet waar jij je goed bij voelt. Douche je liever in bikini of thuis, dan is dat ook een prima optie. Wil je jouw angsten overkomen en naakt douchen in de sportschool? Probeer het dan eens, wanneer je eraan gewend bent om daar naakt te douchen is het spannende er snel vanaf. Wat doe jij? Douche jij naakt in de sportschool? Wat zijn jouw vreemdste doucheverhalen van de sportschool?

Wat is jouw mening over dit artikel?

  1. 13 juni 2018 om 21:50
    Beste redactie. Maken jullie van een vlieg geen olifant? Waarom wordt daar moeilijk over gedaan? In een sauna douche je toch ook naakt? En hoezo, waardoor schaam je je dan als je naakt bent in bijzijn van alleen vrouwen?
  2. 19 juni 2018 om 10:01
    Dag Ilse, We zijn het met je eens dat schaamte niet nodig is, maar dat betekent niet dat het niet bestaat. Op de redactie discussiëren we ook over zulke onderwerpen en dan merken we dat iedereen hier een ander gevoel bij heeft. Met het artikel proberen we vrouwen aan te spreken die deze gevoelens van schaamte soms ondervinden en we willen dat gevoel erkennen en bespreekbaar maken! Groet, FEMME

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif