Femme logo

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn van start gegaan!

In het Zuid-Koreaanse district Pyeongchang zijn vrijdag de Olympische Winterspelen van 2018 begonnen. Dit evenement is voornamelijk voor de Nederlandse schaatsers belangrijk om te laten zien dat wij de sport nog altijd domineren. TeamNL kwam als vijfde land het stadion binnen en tijdens de openingsceremonie liepen slechts 11 van de 33 Nederlandse sporters die tijdens de Spelen in actie komen mee, dit had voornamelijk te maken met de kou. De Nederlandse vlag werd gedragen door schaatser Jan Smeekens.

Schaatsen is gebruikelijk vervoersmiddel volgens de NBC

Een opmerkelijk moment deed zich voor op de Amerikaanse TV-zender NBC dat de Olympische Spelen in de VS uitzendt. Volgens de commentator Katie Couric is er maar één verklaring waarom wij Nederlands zo goed zijn in het schaatsen: “dat komt omdat schaatsen in Nederland een gebruikelijk vervoersmiddel is in de winter. Katie beweert dat omdat ons land onder de zeespiegel ligt, en in de winter de vele rivieren en grachten bevroren zijn, wij de schaatsten pakken om van A naar B te komen. Er komt een hoop fake-news voor in Amerika, maar dit is toch wel weer van een ander niveau.

Nederland goed van start

In de eerste dagen van de Spelen mochten een aantal schaatsers direct in actie komen, en niet zonder succes. Want TeamNL pakt direct maar liefst zeven medailles op op het Zuid-Koreaanse ijs. Sven Kramer pakt voor de derde keer op rij goud op de 5000 meter en is daarmee de eerste mannelijke schaatser die dit weet te presteren. Verder was er weer een compleet oranje podium te bewonderen bij de schaatsvrouwen. Op de drie kilometer pakken Carlijn Achterbeekte (goud), Ireen Wüst (zilver) en Antoinette de Jong (brons) de drie medailles en lieten de Nederlandse supports trots achter. Nog meer succes bij de vrouwelijke schaatsers want gister pakte Ireen Wüst voor de vijfde keer een goude medaille en met brons pakte Marrit Leenstra haar eerste individuele medaille op de Spelen. Bij het shorttracken kwam Sjinkie Knegt in actie en veroverde de zilveren plek. Daarmee ligt Nederland op koers om de voorzichtige ambitie van Chef de Mission Jeroen Bijl te halen: 15 medialles.

Minder goed nieuws

Naast de successen bij de schaatsers was er helaas ook minder goed nieuws voor Nederland. Namelijk de 17-jarige snowboarder Van der Velden valt, letterlijk en figuurlijk, uit tijdens de training voor de het slope style onderdeel. Bij een grote schans wordt hij gepakt door een windvlaag waardoor hij te veel hoogte heeft, verkeerd terecht komt en op pijnlijke wijze zijn bovenarm breekt. Hij moet zijn Olympische missie staken en werd vrij snel geopereerd in het ziekenhuis.

Ik ben heel benieuwd hoeveel medailles deze Spelen ons gaat brengen! Wat denk jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif