Femme logo

Doe jij deze populaire sporten al?

In Nederland word er veel gesport, van jong tot oud, alleen of in een team. Want sporten is gezond maar kan zeker in een team ook erg gezellig zijn. Het helpt je lichaam sterker te maken, geeft je energie en het ontspant het lichaam na gedane arbeid. Wat voor vrouwen vaak ook erg belangrijk is, is dat je stofwisseling sneller wordt, je calorieën verbrandt (en dus afvalt) en strakker in je vel komt te zitten. Het is niet zo dat je elke dag uren moet sporten om dit te kunnen bereiken. Dagelijks een half uurtje sporten en je kunt al snel resultaat merken. Een stevige wandeling of een half uurtje fietsen tellen ook zeker mee.

[adsense_hint]

Waar gaat je voorkeur naar uit?

Er is een duidelijk verschil in de meest populaire sporten Nederland tussen mannen en vrouwen. En ook of je kiest om alleen te sporten of dit wilt doen in een team of groepsverband. Kies je ervoor om alleen te sporten dan heb je geen rekening te houden met andere mensen, je kunt gaan wanneer en hoelang je wilt. Kies je voor een teamsport, dan heb je vaak een stok achter de deur om te gaan, ook al blijf je liever een keer op de bank hangen. Maar bovenal geeft teamsport je plezier en maak je vaak op deze manier nieuwe vrienden.

De meest populaire sporten voor vrouwen

– Fitness, het voordeel van fitness is dat je alleen sport, maar wel begeleiding kunt krijgen, met meerdere mensen in een ruimte bent en je vaak zelf kunt bepalen wanneer, hoelang en hoe laat je gaat. Er zijn volop trainingen waarvoor je kunt kiezen zodat je de optimale prestatie kunt leveren.

– Zwemmen, heerlijk in het warme water baantjes trekken. In water gaan de bewegingen makkelijker en het is niet blessure gevoelig. Je kunt echt voor sport zwemmen kiezen wat vaak in een groep is, maar je kunt ook alleen baantjes trekken wanneer je dat zelf wilt. Wat ook erg populair is, is het aqua zwemmen, bewegen in het water op muziek.

– Groepslessen op muziek, vaak worden deze lessen in een sportschool gegeven. Er zijn verschillende lessen waaruit er gekozen kan worden.

– Wandelen, dit kan altijd en overal. Je kunt elke dag gewoon een flink stuk lopen, maar je kunt je ook aansluiten bij een wandelclub.

– Hardlopen, dit doen de meeste vrouwen toch het liefst alleen. Je kunt je ook aanmelden bij een atletiekvereniging waar er in groepsverband gelopen wordt.

– Dansen, heerlijk bewegen op muziek. Van Latijns-Amerikaans tot ballet of hiphop. Alles is mogelijk.

– Wielrennen, zowel in groepsverband als alleen goed uit te oefenen. Je bent heerlijk buiten en ziet veel van de omgeving.

Kleding en schoenen

Afhankelijk van de sport die je gaat beoefenen, is het wel altijd erg fijn om er leuk uit te zien. Er zijn voor iedere sport volop leuke kleding en schoenen te krijgen. Bekijk de kortingscodes en acties van sportwinkels en warenhuizen om voordelig de mooiste sportkleding en accessoires in huis te krijgen. Zo heb je voordelig, snel en gemakkelijk de beste producten in huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif