Femme logo

Probeer zwemmen als nieuwe sport!

Bijna iedereen die in Nederland woont, heeft als kind minimaal één zwemdiploma behaald. Maar de meeste mensen zwemmen nadat ze hun zwemdiploma hebben behaald weinig meer. Terwijl de zwemsport juist zo gezond voor je is. Wil jij weten wat de voordelen van zwemmen zijn?

Je kunt altijd conditie opbouwen

Zwemmen is een cardio sport, net als hardlopen en fietsen. Wanneer je regelmatig zwemt, dan wordt je conditie steeds beter. Je hoeft hiervoor niet eens intensief te trainen. Zwemmen is ook een sport die bijna iedereen kan beoefenen. Heb je een blessure? Dan kun vaak gewoon zwemmen, omdat je met zwemmen je spieren niet belast. Ook is zwemmen goed voor je hart. Zwemmen wordt vaak eerder aangeraden door artsen aan hartpatiënten en reumapatiënten dan hardlopen. Overleg wel altijd even met je arts.

Zwemmen is goed voor je figuur

Wil je graag paar kilootjes kwijt? Ga dan zwemmen. De zwemsport is een cardio sport, dus verbrand je er veel vet mee. Je spreekt veel verschillende spiergroepen aan, waardoor je veel calorieën verbrand. Wanneer je 70 kg weegt, dan verbrand je met een uur zwemmen al ruim 700 kcal. Heb je een vriendin die ook aan het lijnen is? Spreek dan samen af, zo kun je elkaar ook stimuleren.

Spieren en blessures

Niet alleen je conditie verbetert met zwemmen. Ook train je veel spiergroepen. Je hele lichaam is namelijk in beweging, als je zwemt. Alle spieren zullen sterker worden, terwijl het accent bij hardlopen en fietsen meer op je benen ligt. De kans dat je je overbelast of blessures oploopt is klein met zwemmen. Natuurlijk moet je even oppassen dat je met rugslag niet tegen de kant aanbotst, maar je zal niet snel gewond raken.

Revalidatie

Het is niet voor niets, dat revalidatie vaak in het zwembad plaats vindt. Voor de spieren en gewichten is dit een veilige sport. Heb jij een blessure of moet je revalideren? Ga dan lekker zwemmen. Overleg wel altijd even met je arts of fysiotherapeut welke slagen je wel of niet mag doen en hoelang je mag zwemmen.

Zwemsport artikelen

Wil je beginnen met zwemmen? Zwemmen is vaak goedkoper dan de sportschool. Toch moet je nog wel wat zwemsport artikelen aanschaffen. Denk aan een zwembroek of badpak. Zwem je liever in bikini, zorg dan wel voor een bikini waarmee je je goed kunt bewegen. Merk je dat je vaak last van het chloor krijgt? Investeer dan in een duikbrilletje. Deze zijn tegenwoordig niet heel duur meer en zien er niet meer zo lomp uit. Vergeet ook niet om een 25-badenkaart te kopen. Je hebt dan een stok achter de deur, maar zit niet aan een duur abonnement vast, zoals je vaak ziet in sportscholen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif