Femme logo

Sportdrankjes, vriend of vijand?

Bij elk groot sportevenement kun je wel sportdrank vinden. Voor vrouwen zijn er dan ook hardloopwedstrijden zoals de Ladies Run en ook bij grote evenementen kun je speciale wedstrijd onderdelen vinden die alleen voor vrouwen zijn geschikt. Bij deze wedstrijden vind je sportdrankjes. Naast wedstrijden kun je ook voor sportdrank merken kiezen voor tijdens een flinke sessie in de gym of tijdens je workout. Je verliest immers vocht, zout, mineralen en verlies je erg veel vocht tijdens het sporten. Door deze weer goed aan te vullen zou je langer kunnen sporten en dit zou dan ook beter voor het lichaam zijn. Het gevolg is namelijk dat je een betere sport prestatie kunt leveren als gevolg van een beter gevuld lichaam.

Sportdrank zelf maken

Sportdrank maken zelf, dat is niet echt te doen. Er zijn dan ook erg veel ingrediënten die typerend zijn voor sportmerken. Er zitten bijvoorbeeld erg veel calorieën in sportdrankjes. Deze worden alleen opgenomen op het moment dat je echt een flinke sportsessie uitvoert. Echter heeft het geen zin om deze te nemen wanneer jij overtollige kilo’s kwijt wilt raken. Wanneer je namelijk zelf sport drank zou gaan maken dan zie je dat er ook vrij veel suiker in zit. Wel geeft het drinken van een sport drankje natuurlijk een boost. Ook tijdens wedstrijden worden er vaak drankjes benuttigd waarbij er koolhydraten en andere vitaminen zitten zodat je langer door kunt gaan. Wanneer jij dus echter lekker wilt trainen om bijvoorbeeld af te vallen kunnen wij aanraden gewoon water te drinken tijdens je workout. Op het moment dat je echt een zware workout gaat uitvoeren dan kan het natuurlijk geen kwaad om zo nu en dan eens een sportdrankje te drinken. Wel is het belangrijk om er geen standaard gewoonte van te maken.

Sportdrank poeder

Doordat sportdrankjes erg zoet smaken zijn ze ook bij kinderen erg geliefd en erg gewild. Uit een recentelijk onderzoek is gebleken dat het consumeren van sportdranken voor kinderen geen tot weinig effect heeft. Volwassenen verliezen namelijk veel meer zout tijdens het zweten en hebben dan ook veel meer effect bij een energiedrankje die dit weer aanvult. Kinderen echter verliezen veel minder zout tijdens het zweten en merken dus ook vele minder van de effecten van een energiedrankje tijdens het heftig en intensief sporten. Ook bevatten sportdrankjes veel meer suiker en kunnen kinderen makkelijker op een zwaarder gewicht komen.

Sportdrank poeder bevat eigenlijk alle positieve ingrediënten van een sportdrank die jij nodig hebt. Zo’n poeder kun jij dan ook online kopen, maar ook in de winkel kun jij dit kopen. Er zijn vrij veel verschillende varianten te koop. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken welke variant van de poeder het beste voldoet aan jouw eisen en wensen. Zo is er een pre workout, tijdens workout en ook is er een na de workout sportdrank. Na je workout kun je bijvoorbeeld een sportdrank nemen om de zouten weer bij te vullen, in combinatie met wat extra eiwitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif