Femme logo

Train je hersenen met deze denksporten

Denksport is meer dan ontspanning

Gebleken is dat denksportspelletjes niet alleen goed voor de ontspanning zijn, maar ook bijdragen aan het gezond houden van je geheugen.

Het fijne van de denksport is dat het individueel uit te voeren valt, maar ook in gezelschap.

Welke denksporten zijn er zoal?

Behalve het schaakspel, waarvan de meesten wel weten dat dit onder de noemer ‘denksport’ valt, is er natuurlijk veel meer. Hieronder vind e een overzicht van de bekendste denksporten:

* Zweedse puzzel

* cryptogrammen

* kaartspellen

* woordpuzzel

* legpuzzel

* sudoku

* backgammon

* denkspelletjes

* dammen

* schaken

Zweedse Puzzel

Omdat deze puzzel zo overzichtelijk is, is hij heel populair onder de vrouwen. Het is ook een puzzel, ondanks de schillende niveau’s, die lekker meepakt en je net de ontspanning geven, die je zo broodnodig hebt.

Cryptogrammen

Voor de cryptische denkers onder ons zijn er de cryptogrammen. Logica maakt hem soms erg lastig te maken.

Kaartspellen

Er is bijna geen spel op de markt, waar zoveel verschillende spellen mee te spelen zijn. Afhankelijk van het kaartspel kan dit alleen of met vrienden gespeeld worden. Een bekende kaartspel dat alleen gespeeld kan worden is patience. Dit is met fysieke kaarten te spelen, maar ook online.

Kaartspelen in groepsverband zijn bijvoorbeeld:

* Jokeren

* Klaverjassen

* Toepen

* Bridge

* Pokeren

Echter ook Tarot valt onder kaartspellen.

Woordpuzzel

Liefhebbers van de taal kunnen hun hart ophalen bij een woordpuzzel. Ook hier is variatie in. Woordpuzzels als galgje is overal te doen, maar op een puzzelsite vindt je ook genoeg keuze.

legpuzzel

De legpuzzels zijn er niet alleen voor de kinderen. Menig volwassene kan zich uren vermaken met dit heerlijke tijdverdrijf. Hoe meer stukjes, hoe pittiger de legpuzzel wordt. En, even geen zin meer, dan pak je morgen de draad weer op.

sudoku

Je houdt ervan of je houdt er niet van. De Sudoku. Overal getallen, die moeten kloppen.

backgammon

Backgammon is van oorsprong een bordspel waar behendigheid bij komt kijken. In het spel is genoeg spanning te vinden, waardoor het ook online heel populair is.

denkspelletjes

Als we het over denkspelletjes hebben dan staat memory behoorlijk hoog, maar er zijn er natuurlijk extreem veel. Eigen creativiteit kan ook al een denkspel opleveren.

dammen

‘Je moet me slaan!’

Hoe vaak hoor je die uitroep, tijdens een potje dammen, niet. Wat het spel zo leuk maakt is de eenvoud van het spel, naast de spanning die het spel toch elke keer weer biedt.

schaken

Schaken is een absolute denksport. Het is strategisch denken, waar je soms uren druk mee kunt zijn.

Puzzels zijn overal

De doorgewinterde puzzelaar besluit vaak een abonnement te nemen op bijvoorbeeld een tijdschrift, maar ook online zijn die abonnementen er. Een puzzelsite online biedt de abonnementsvorm ook aan. Je krijgt dan geregeld nieuwe puzzel in verschillende vormen van verschillende niveaus’en heel vaak is er met de puzzels ook een prijs te winnen. Geeft weer net een extra dimensie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif