Femme logo

De ultieme uitdaging, een marathon!

Wil je graag een nieuwe sportieve uitdaging aangaan? Waarom geen marathon lopen? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe sportieve uitdaging, dan ben je hier zeker niet alleen in. Er zijn tal van mensen op zoek naar een sportief doel, iets naar wat ze kunnen toewerken, zodat ze hun sport makkelijker kunnen volhouden. Er zijn tal van zaken die je zou kunnen ondernemen, maar een van de meest grote uitdagingen op sportief vlak is toch wel een marathon lopen waarschijnlijk. Heb je hier wel interesse in, lees dan zeker hieronder enkele tips voor door.

Enkele tips bij het aangaan van de uitdaging om een marathon te lopen

  • Bespreek zeker met je huisarts of je dit fysiek aankan. Hij of zij kent jou het best op dit vlak en kan zijn of haar professionele mening hierover geven.
  • Train hier zeker goed voor! Dit is niet iets wat je op een weekje kan, zeker niet wanneer je al een hele tijd niet meer gesport hebt. Bekijk daarom of je een loopschema kan opstellen voor de komende maanden en bouw dit langzaam maar zeker op, zodat je blessures kan vermijden.
  • Stretch altijd zeer goed voor en na je training. Zo voorkom je stijve spieren en zo zorg je ervoor dat je niet voortijdig opgeeft.
  • Zorg voor het juiste sportmateriaal. Dit betekent zorg voor goede sportschoenen die je lichaamsgewicht ondersteunen en die ervoor zorgen dat het zweet makkelijk weg kan, zorg voor comfortabele sportkledij zodat je tenminste comfortabel kan sporten…
  • Zorg eventueel voor medical tape. Hiermee kan je blessures vermijden door deze juist aan te brengen, maar deze tape kan er daarenboven ook nog eens voor zorgen dat eventuele bestaande blessures vlugger wegtrekken zodat je weer vlugger verder kan trainen voor je marathon.
  • Heb je toch een blessure, of heb je een langere periode pijn? Sport dan niet zomaar verder en ga naar de dokter of ga naar de fysiotherapeut. Het kan gebeuren dat je je overbelast hebt, waardoor je even niet mag sporten. Doe je dit toch, dan belast je deze spieren enkel nog meer en wordt de pijn en de blessure dus enkel erger. Stop dus op tijd en vraag op professioneel advies hierbij.
  • Enzovoort.

Zin om na het doornemen van dit artikel een marathon te lopen?

Toegegeven, het is een hele uitdaging om te weten dat je een marathon zal lopen, het is zeker niet iedereen gegeven. Maar als je hier echt zin in hebt, en je hebt de voorgaande tips goed doorgenomen en je bent bereid deze ook goed op te volgen, dan kan je het altijd proberen. Topsporter zullen het je zeker aanraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif