Femme logo

Waterpret in de kou!

Heb je geen inspiratie tijdens de koude dagen? Hier heb je enkele suggesties om ondanks het koude weer waterpret te beleven. Je kan hier ook enkele tips vinden om de warme sportkriebels warm te houden in het koude water.

Waterpret in de boot

Zeilen is een ideale sport om van het water te kunnen genieten. Met een goede voorbereiding is dit een aangename sport in de winter. Door goede handschoenen, een warme muts en enkele laagjes kleding is de winter niet zo erg meer. Goed ondergoed kan ook helpen. Thermo-ondergoed zorgt voor een kleine kachel op je lichaam. Bij zeilen is het niet ongewoon dat je schoenen nat worden. Zeillaarzen zijn dan ook zeer belangrijk. Zorg voor kwaliteit materiaal. Het zorgt meestal voor de beste bescherming tegen het koude water en de koude wind. Met deze kleine tips en een goede voorbereiding ben je klaar voor een heerlijk rustig tochtje in het water.

Om net iets dichter tegen het water te zitten, kun je gaan roeien. Op een roeiboot is het ook niet altijd gemakkelijk om warm te blijven. Naast warme kleren is het dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je samen met een vriendin gaat roeien. Wanneer je roeiboot omslaat, kun je direct rekenen op hulp. Het is ook altijd handig om het weerbericht te controleren voor je besluit te gaan roeien. Zo voorkom je te roeien in de mist, maar kun je genieten van de koude maar mooie hemel die weerkaatst op het water

Liever geen boot? een plank misschien?

Surfen is ideaal in de winter. Voor deze sport zijn er veel mogelijkheden om je warm te houden. Een warm surfpak zorgt ervoor dat het koude water jou niet zal storen. Er bestaan zelfs schoentjes en handschoenen speciaal om te surfen. Zo kan je genieten van de golven zonder ijskoude handen of voeten hebben. In de winter heb je ook geen last van de drukte op het water. Het is een ideale wintersport voor waterratten.

Voor echte waaghalzen

Wakeboarden is zoals snowboarden op het water. Het is een echte adrenalinekick. Met een droogpak is het koude water niet te voelen. (adrenaline zorgt hier ook wel voor!) Bij gunstig weer is wakeboarden de ideale sport voor vrouwen die graag eens de adrenaline laten pompen na het werk of tijdens een vakantieperiode. Om dit te doen is het ook aan te raden om het weerbericht eens te controleren voor je naar een wakeboardschool gaat.

Een andere optie is kitsurfen . Zoals de vorige sporten is ook kitsurfen met het goede materiaal in de winter te beoefenen. Een winterwetsuit of een droogpak is een goede oplossing om onderkoeling tegen te gaan. Zorg hierbij ook voor goede surfhandschoentjes en surfschoentjes. Je voeten en handen zijn namelijk de eerste slachtoffers van de koude. Bij deze sport moet je wel zeer alert zijn voor de gevaren. Ga niet alleen het water op. Een ongeluk is snel gebeurt.

Wat je ook kiest je zal zeker veel waterpret beleven. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif