Femme logo

What the Yoga!

Yoga sport is een van de oudste methoden om het lichaam en de geest in balans te brengen of te behouden. In de loop der jaren zijn er uiteenlopende types yoga ontstaan. Maar allereerst zal ik jullie wat meer achtergrond informatie geven over wat yoga precies inhoud.

What the Yoga!

Yoga kun je zo eenvoudig en zo moeilijk maken als je zelf wilt, yoga is voor iedereen. De kern van de sport verhaalt zich in de toename van energie en het wegnemen van de alledaagse emotionele druk. Oftewel, via deze weg kan iedereen, jong en oud, zijn of haar balans belans terugvinden. Vandaag de dag heeft iedereen een volle agenda.

Stromingen

Dit zijn de hoofdstromingen, naast deze vormen zijn er nog tal van andere aftakkingen binnen de sport.

Hatha Yoga

Deze vorm van yoga focust zich op de balans tussen lichaam en geest. Deze tak is een van de mildere vormen. Het belangrijkste aandachtspunt binnen deze stroming is de ademhaling. Een juiste ademhaling zorgt voor rust en balans in het lichaam. Wanneer je de ademhaling onder controle hebt, volgt de bewuste observatie van wat er in het lichaam gebeurd met de adem die je tot je neemt. Net zoals bij meditatie bestaat er geen goed of fout. Het doel is pure ontspanning en rust creëren in het zijn.

Ashtanga yoga

De opvolger van Hatha yoga, alleen is deze variant net iets uitdagender. De overgang van oefeningen volgen elkaar korter na elkaar op. Ashtanga yoga richt zich op het opbouwen en behouden van een sterk en soepel fysiek welzijn.

Yin yoga

De overgang naar de volgende yoga oefeningen duurt bij Yin yoga juist langer, waardoor je de gewrichten juist uitdaagt om soepeler te worden. Het is een ontspannende vorm van yoga, maar test zeker je uithoudingsvermogen. Soms moet je de geest overtuigen niet op te geven om eenzelfde houding voor langere tijd vol te houden.

Kundalini yoga

Bij Kundalini yoga is het uitgangspunt dat alles binnen het jij-organisme aan elkaar verbonden is. Met andere woorden moet elke cel in het lichaam op elkaar afgestemd zijn om zo effectief mogelijk te functioneren. Hoe beter alles met elkaar samenwerkt, hoe beter de energiestromen door de chakra’s lopen. Het doel hiervan is het optimaliseren van het bewustzijn.

Thuis of ergens anders

Om uit te vinden of yoga sport iets voor jou is en vooral ook welke soort yoga oefeningen het beste bij jouw wensen aansluit, kun je via youtube eerst wat filmpjes bekijken. Of je kunt bij jou in de buurt eens een proefles volgen. Dit is meestal gratis en een goede manier om uit te vinden wat er bij jou past. Het enige wat je nodig hebt om yoga uit te oefenen is yoga kleding en een yoga matje. Als je een les volgt, hoef je zelf geen matje aan te schaffen. En yoga kleding is kleding waar jij jezelf lekker in voelt. En tot slot heb je een open houding nodig. Laat het op je afkomen, geen oordelen of verwachten. Gewoon meegaan met de flow, dan komt het helemaal goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif