Femme logo

Women on top in deze sporten!

Er zijn erg veel sporten waar mannen domineren en mannen dan ook de records in handen hebben. Echter zijn er wel degelijk sporten te vinden waar vrouwen beter zijn dan de mannen. De mannelijke scores in veel verschillende sporten zijn dan ook gewoon een stuk hoger dan de gemiddelde scores van vrouwen. Er zijn verschillende redenen hiervoor.

Zo is het dat mannen nou eenmaal fysiek een betere aanleg hebben om records neer te zetten in de sport. Mannen zijn vaak langer en sterker dan vrouwen en dit heeft natuurlijk als voordeel dat er veel betere sport prestaties geleverd kunnen worden. Het verschil word wel met de dag kleiner. De laatste jaren gaat het veel beter met de vrouwensport. Er word dan ook gezegd dat de mannensport inmiddels een plafond heeft waarbij het maximale niveau van de mannelijke sporters inmiddels al is bereikt. Vrouwen kunnen dan ook veel beter worden. Wel is de voorspelling dat het nog even duurt voordat de vrouwen de mannen gaan inhalen.

Vrouwelijke records in de topsport

Wat opvallend is, is dat er 1 sport is waarbij vrouwen een beter record hebben dan de mannen. Dit heeft te maken met de sport discuswerpen. Tot op de dag staat er namelijk een record van Gabriele Reinsch dat maar liefst 76,8 meter was. Dit record is geworpen in 1988. Het mannelijk record is maar liefst 74,08 meter en is dus een stuk minder ver dan de afstand die door de vrouwen gegooid is. Wel zijn er hierbij verschillen in het gewicht van de discus zelf. Doordat vrouwen namelijk tijdens het discuswerpen met een discus gooien van 1 kilo, en mannen met een discus van 2 kilo, zou je kunnen zeggen dat de mannen eigenlijk beter zijn. Toch werd er tot op de dag van vandaag gezegd dat vrouwen beter zijn in het discuswerpen dan mannen. Een record is immers een record.

Voorspellingen voor de toekomst

Het is dan ook lastig om te voorspellen wat de toekomst met enkele records gaat doen. Toch kunnen wij zeggen dat we verwachten dat wij vrouwen meer records gaan neerzetten en dan ook veel records van mannen gaan verbeteren. Dit komt omdat wij vrouwen steeds meer aan het verbeteren zijn en de verbeteringen zelf ook steeds groter worden. Zo mochten vrouwen pas in 1928 meedoen met de olympische spelen, terwijl mannen al veel eerder mee mochten doen met deze olympische spelen. De laatste jaren beginnen vrouwen steeds sneller te worden. Verschillende soorten experts en tijdschriften proberen dan ook uitspraken te doen over de voorspelling. Er word dan ook verwacht dat de vrouwen in 2156 de mannen gaan inhalen op het gebied van de 100 meter sprint. Dit is dan ook 1 van de enige concrete verwachtingen die is opgesteld. Echter is deze verwachting gedaan in 2004 door het wetenschappelijke tijdschrift Nature en is het maar de vraag of dit ook klopt. Sinds 2004 zijn er immers veel dingen veranderd in de sport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif