Femme logo

Zo maak je thuis je eigen gym!

Wil jij meer sporten en het liefst gewoon thuis? Een sportschool is niet voor iedereen iets, maar een thuis gym maken kan al heel wat schelen. Op deze manier heb je niet de smoes dat je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan en kun je thuis actief aan de slag. Heb jij nog een kamer over in huis? Maar dan zelf een thuis gym en sport wanneer jij wilt. In dit artikel geven wij tips en trics hoe jij zelf een thuis gym kan maken. Welke items heb jij nodig en wat zijn de beste producten voor een thuis gym?

Gym thuis fitness

Wanneer je een redelijk budget hebt kun je een prachtige thuis gym maken. Zorg dat je investeert in goede apparatuur zodat je lang plezier kunt hebben van jouw gym. Apparaten dat zeker aan te bevelen zijn, zijn een hometrainer, hardloopband en roeimachine. Deze producten zijn perfect om de conditie te trainen. Met een hometrainer train je ook licht verschillende spiergroepen. Investeren in een goed apparaat om de conditie te trainen is een belangrijk element voor de thuisgym. Daarnaast zijn er veel verschillende trainingsapparatuur om spieren te trainen. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een bankje en gewichten, maar ook in speciale apparaten. Zorg dat je voor elke spierengroep iets hebt om te trainen voor een optimale work-out. Op deze manier kun je al jouw thuis gym oefeningen goed uitvoeren.

Grondoefeningen

Het is belangrijk om genoeg ruimte te maken om thuis grondoefeningen te doen. Investeer in een goede mat, bijvoorbeeld een yogamat, om oefeningen op te kunnen doen. Een workoutbal, lichte gewichtjes en overige producten voor succesvolle grondoefeningen zijn erg handig om in een thuis gym te hebben. Op deze manier kun je thuis gym oefeningen doen.

Overige producten

Er zijn nog meer items die van belang zijn voor een optimale thuis gym fitness. Naast de sportapparatuur zijn er items die ook niet mogen ontbreken in de gym. Een grote spiegel is bijvoorbeeld erg handig. Op deze manier kun je zelf goed zien of je de oefeningen goed doet. Daarnaast is het ook een motivatieproduct. Een televisie is ook fijn om te hebben. Wanneer je op de loopband staat kun je ook nog eens jouw favoriete serie kijken. Het is een stimulerend product dat helpt om het beste uit jouw work-out te halen. Investeer in een goed geluidssysteem, zodat jij met de beste beats kunt sporten. Een aantal work-out dvd’s kunnen ook handig zijn in jouw gym. Heb je zin in een andere work-out? Dan kun je gewoon thuis een zumbales volgen op dvd.

Een kalender waar jij jouw work-outs en resultaten bijhoud is ook fijn om in jouw gym te hebben. Dit werk motiverend en op deze manier kun je zelf zien hoeveel successen je boekt. Houdt bijvoorbeeld je gewicht bij en aantal reps van bepaalde onderdelen .

Houdt je niet zo van de sportschool of wil je gewoon een extra ruimte in huis om te kunnen sporten? Je kunt eenvoudig een gym thuis fitness maken. Zorg voor goede apparatuur en maak de ruimte zo aantrekkelijk mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif