Femme logo

Zon, Zee, Strand & Sport

Combineer zon, zee en strand eens met bewegen. Het strand, de zee en het zonnetje lijken met relaxen en uren bakken in de zon samen te hangen. Toch kun je er zoveel meer uithalen. Zo is het strand bijvoorbeeld perfect te combineren met beweging. Sterker nog, je slaat gewoon vele vliegen in één klap, want behalve die beweging op het strand, is er het nodige plezier, verkleurt je huid vanzelf en ben je ook nog eens heel gezond bezig.

Dit zijn de 8 leukste strandsporten voor vrouwen

* Nordic Walking

* Fitnessen

* Zeekajak

* Beachvolleybal

* Kitesurfen

* Blokarten

* Frisbeeën

* Beachyoga

Nordic Walking

Je zou het zo niet zeggen, maar nordic walking is prima op het strand uit te voeren. Misschien wel juist op het strand. Je krijgt dan behalve de beweging er ook nog prachtige beelden bij. Deze buitensport is zowel individueel als in groepsverband te ondernemen en je heb er niet per se een brandende zon voor nodig.

Fitnessen

Fitness is niet per definitie een binnensport. In tegendeel. Juist als buitensport wint fitness terrein en omdat het zo goed valt te combineren met het strand, vindt je op steeds meer plekken de mogelijkheid om je figuur en conditie bij te werken, terwijl je de nodige vitamine D opdoet.

Wist je trouwens dat juist bij langdurige hoge temperaturen veel mensen een tekort aan vitamine D hebben? Zij verkiezen de koele, vaak door aico aangestuurde ruimtes, om de zomer door te komen. Eeuwig zonde, want er zijn zoveel buitensporten te beoefenen, waarbij de zee of aan zee voor verkoeling zorgt.

Zeekajak

Voor de avontuurlijke vrouwen onder ons is er een kajak te huren. De ingrediënten die je voor deze intensieve sport nodig hebt is die immens grote zee en een licht windje, zodat de golven voor de uitdaging kunnen zorgen.

Bloemendaal, Kwatwijk of Cadzand. Het zijn zomaar locaties om naar uit te wijken.

Beachvolleybal

Ja, ook beachvolleybal hoort bij de acht leukste strandsporten voor vrouwen. Kwatwijk en Cadzand kennen zo’n strand waar deze sport te beoefenen valt. Echter, ook in Bloemendaal zal je aan je trekken komen.

Kitesurfen

Ook dit is een sport voor de pittige tantes onder ons. Beheers je de vaardigheden van Kitesurfen dan heb je een supersport te pakken.

Blokarten

Hier heb je de wind voor nodig. Als die er eenmaal is, dan zijn er grote afstanden af te leggen over het strand. Het lijkt eenvoudig, maar er komt wel degelijk wat oefenwerk bij kijken.

Frisbeeën

Het lijkt een kinderspel. Toch is frisbeeën meer dan dan. Het is tamelijk intensief en juist bij de zee, aan het strand, plezierig om uit te voeren.

Beachyoga

Als klapper op de vuurpijl, voor de iets minder actievelingen onder ons, is er beachyoga. Mede door de locatie is er tot de optimale ontspanning te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif