Femme logo

Alles over een naturistencamping

Omarm de natuur in je blootje!

Het is wellicht een mooie ochtend als je buiten je tent stapt. De vogels zingen, de zon komt op en de wind waait langs je wangen. Misschien staat je tent op een hoge bergweide, of diep in het bos, en is het moment rustig en eenzaam. Of misschien zwaai je vriendelijk naar de naakte buren op de camping en maak je een vrolijke ochtendbabbel. Naakt kamperen, zwemmen, wandelen, eten,… misschien is het een droom maar moet je nog net de drempel over. Meer en meer mensen vangen ‘in je blootje kamperen’ op als een opzettelijke manier om zich dichter bij het buitenleven te voelen. Naturistenclubs vind je online en naakt- of kleding-optionele campings zijn verspreid over de hele wereld.
 


 

Naturistencampings en -clubs

Naakt kamperen in een erkende naturistencamping is een zeer sociale ervaring: Je zal zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten. De naakte levensstijl is verrassend populair, het ledenaantal bij naturistenclubs stijgt en steeds meer mensen genieten zo van hun vakantie. Je zult een dwarsdoorsnede van de samenleving vinden, met mensen die alle kleuren, religies, beroepen, lichaamstypes, leeftijdsgroepen en inkomensgroepen vertegenwoordigen. Zonder kleding is het echter minder waarschijnlijk dat je een bankdirecteur onderscheidt van een buschauffeur.
 

Hoe een naaktcamping bezoeken

Kamperen op een gevestigde naaktcamping is een prachtige manier om uit je comfortzone te stappen en de ’textiel’-wereld achter u te laten. Verwacht mensen van alle leeftijden te ontmoeten die graag rondhangen, koken, feesten, ontdekken en contact maken met gelijkgestemde individuen. Hoewel de eerste keer ongemakkelijk aanvoelt, realiseren de meeste mensen zich al snel dat niemand naar hen kijkt. Gebruik de volgende tips om die eerste vakantie zo comfortabel mogelijk te maken:
 
Sommige naaktcampings vereisen dat iedereen de hele tijd naakt is, terwijl anderen kledingnormen hebben. Check hun principes online, of maak je lid van een naturistenclub waar je ook tips online vindt.

-Zorg ervoor dat je de naturistencamping van jouw voorkeuren boekt.

-Neem steeds een ​​handdoek mee om hygiënisch te neer zitten!

-Het is logisch dat fotografie of filmen beperkt of verboden is op de meeste naakte kampeerterreinen.
 
afbeelding: Unsplash.com door Jana Sabeth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif