Femme logo

De beste make-up met de hitte van de zomer

Tijdens de warme zomerdagen is het moeilijk om je make-up op zijn plaats te houden door de hitte, maar doet wat praktische tips op te volgen en te kiezen voor de beste make-up kan je dit makkelijk voorkomen!
 

 

Kies voor de waterproof varianten

Bij hitte kan je mascara uitlopen en je foundation van je gezicht wegsmelten met als resultaat dat je er binnen de keren uitziet als een clown. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Gelukkig blijf je elegant door te kiezen voor de waterproof varianten van je favoriete make-up! Dit is voornamelijk belangrijk bij mascara en eyeliner, omdat het producten zijn die snel uitlopen.
 

Breng een primer aan voor je foundation gebruikt

Door een primer te gebruiken zorg je ervoor dat je huid gehydrateerd blijft tijdens de warme dagen en je foundation langer zal blijven zitten. Een primer is dus eigenlijk een beetje een must, als je niet wilt dat je foundation met de noorderzon verdwijnt! Daarnaast is het ook verstandig om met de warme dagen voor een foundation te kiezen die niet op oliebasis gemaakt is en transparant poeder in combinatie met je foundation te gebruiken zodat hij nog langer blijft zitten. Ook voor je oogschaduw breng je het best eerst een primer aan.
 

Gebruik matterend papier

Dit is een goede tip als je veel zweet! Zorg ervoor dat je tijdens de hete zomerdagen altijd matterend papier op zak hebt. Met matterend papier haal je in no time de ongewenste zweetglans van je gezicht, zodat je weer kan stralen zonder zorgen!
 

Kies zoveel mogelijk voor mat

Glanzend vervaagt sneller dan mat en zeker in de zomer. Als je dus wilt dat je er een hele dag stralend uit blijft zien dan kan je het beste kiezen voor matte varianten. Matte lipstick en matte foundation is dus the way to go!
 
afbeelding: Unsplash.com door Sarah Comeau

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif