Femme logo

Inspirerende body positive accounts op social media

De body positive beweging op social media is groot en groots. Ze toont dat curves geen vloek hoeven te zijn en dat elk lichaam respect en liefde verdient. Ook als je niet aan de ideale maten voldoet, mag je zeker blij zijn met je lijf! Volg onderstaande accounts voor de broodnodige portie body positivity.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iskra Lawrence (@iskra_lawrencee) op

Ashley Graham

Het plus-size model liep vroeger niet over van de zelfverzekerdheid. In de loop van de jaren heeft ze haar lichaam echter leren respecteren en dat toont ze op social media waar ze graag met haar curves pronkt. Ze gelooft zelf erg in size diversity in de modellenwereld en is er de trotse voorvechter van.

Iskra Lawrence
Dit Britse model werd op haar zestiende geweigerd door een modellenbureau omdat ze te dik was maar geniet nu veel bekendheid op Instagram. Onlangs lanceerde ze er de hashtag #CelluLIT waarmee ze andere vrouwen wil aansporen hun cellulitis en natuurlijke schoonheid te tonen.

Bodyposipanda
Megan is een Britse dame die dankzij de body positive beweging geleerd heeft om van haar buikvet en haar cellulitis te houden. Zelf is ze ondertussen een boegbeeld van de beweging waarbij ze iedereen wil motiveren om blij te zijn met zijn of haar lichaam. Ze schreef ook het boek ‘Body Positive Power’.

Edith Dohmen
Dichter bij huis is modestyliste Edith Dohmen een rolmodel in body positive denken. Op haar YouTube-kanaal geeft ze plus-size vrouwen modetips om zelfverzekerd voor de dag te komen. Haar motto: “Als je goed in je vel zit en zeker bent van je lichaam zoals het is, kan je aantrekken wat je maar wil.”

Sabine Peeters
De Belgische make-upartiste heeft na een jarenlange strijd met eetstoornissen haar lijf lief. En daar vertelt ze graag over op Instagram en in haar boek ‘Lief voor mijn lijf’, waarin ze het heeft over te magere modellen en de invloed van social media op je body image.

afbeelding: Unsplash.com door Elena Koycheva

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif