Femme logo

Is kort haar iets voor jou?

Een nieuw kapsel

Speel je al een tijdje met het idee om jezelf een heel nieuw kapsel aan te meten? Overweeg dan een om je haar kort te laten knippen. Er zijn ontzettend veel leuke modellen om uit te kiezen. Zo kun je in je korte haar een pony laten knippen, of er een lange lok van maken. Je kunt je het sluik laten vallen, of juist kiezen voor een wat meer ‘rommelige’ look. Een ander idee is om juist voor een wat stoerdere uitstraling te gaan, waarbij je veel volume creëert. En ook wanneer je krullen hebt kunnen deze in een leuk, kort model geknipt worden. Het idee dat je met langere haren meer kunt variëren is inmiddels wel achterhaald want ook je kortgeknipte haar kun je op veel verschillende manieren stijlen.
 


 

De boblijn

Wanneer je het niet aandurft om je lange haren ineens te laten kortwieken, kun je een boblijn overwegen. Deze is alweer een hele tijd in de mode, en lijkt een echt blijvertje te zijn. Je kunt hierbij denken aan de lange bob, waar je nog alle kanten mee op kunt, en het bijvoorbeeld nog in een staartje kunt dragen. Of je kiest voor de ‘klassieke’ ronde bob, wat vooral bij een langwerpige of ovale gezichtsvorm een uitstekende keuze is. En heb jij van jezelf krullen? Dan komen ze weer helemaal tot bloei in een mooie boblijn, terwijl ze bij een langer model zelden blijven zitten, en snel uitzakken. Dan is er nog de ‘Choppy’ bob, waarbij je haren super recht en bot afgeknipt worden. Dit getuigt van enige lef, maar het is de grote trend van dit moment.
 

De voordelen van een kort kapsel

Een paar mooie voordelen ten opzichte van lange haren zijn; dat je haardos gezonder en makkelijker te verzorgen is. Het ziet er minder dof uit en glanst beter. Daarnaast heeft het meer volume, of kun je er makkelijker volume in aanbrengen. Het blijft bovendien beter in model zitten, omdat het een stuk lichter is dan je lange haren. En ook kan je kortgeknipte kopje ervoor zorgen dat je er vlotter of jonger uitziet.
 
afbeelding: Unsplash.com door frankie cordoba

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif