Femme logo

Je voelt je onzeker in een bikini

De zomer is in aantocht en de temperaturen stijgen. Hoog tijd om je bikini topje en broekje tevoorschijn te halen en aan te trekken. Toch moeten veel vrouwen dan echt even een drempel over. Ze voelen zich dan echt naakt, kwetsbaar en onzeker en heel veel vrouwen hebben last van bikiniangst. Wat kun je eraan doen om dat gevoel weg te krijgen of in ieder geval te verminderen? Zodat je lekker onbezorgd van de zomerse warmte kunt genieten in bikini.
 

 

Je bent niet de enige

Er zijn heel veel vrouwen die echt angst hebben om een bikini te dragen. Ze voelen zich naakt, niet op hun gemak en hebben ook allerlei onzekere gevoelens. Mocht je dit bekend in de oren klinken bedenk dan dat je echt niet de enige bent die hier last van heeft. Een goede reden om dit eens met je beste vriendinnen te bespreken. Wie weet kunnen die je helpen om onbezorgd rond te kunnen lopen in je bikinitopje en broekje bij het zwembad of op het strand.
 

Kijk maar eens goed om je heen

Veel vrouwen zien bij hun zelf vaak alleen de lichamelijke delen die ze niet mooi vinden. Een buikje, een paar kilo te veel, cellulitis of spataderen op je been. Het zijn maar een paar voorbeelden waardoor vrouwen angst krijgen om zich in een bikinitop en broek te vertonen op het strand. Niet nodig en bovendien niemand is perfect iedereen heeft wel wat. Kijk maar eens goed om je heen als je bij het zwembad zit of bij die leuke strandtent.
 

Draag een jurkje

Wat ook kan helpen is het dragen van een bikinijurkje. Deze bedekt dan net iets meer en je voelt je daardoor misschien ook wat minder naakt of kwetsbaar. Om dat ongemakkelijke onzekere gevoel weg te krijgen kan een bikinijurkje je wellicht van dit probleem afhelpen. Bikinijurkjes zijn er in allerlei leuke uitvoeringen en trendy kleuren.
 

Kijk naar jezelf met andere ogen

Vrouwen zijn een echte ster in het kijken naar ons eigen lichamelijke tekortkomingen. Kijk maar eens naar een vrouw die voor de spiegel staat. In de meeste gevallen begint ze dan gelijk over wat er in haar ogen mis is. Terwijl een ander alleen maar een mooie vrouw ziet. Heb je bikiniangst? Kijk dan eens een keer niet naar wat je allemaal lelijk vindt aan jezelf, maar naar dat wat je juist mooi vindt. Dat vergt wel even tijd en wat oefenen maar het kan je helpen om met wat meer zelfvertrouwen een bikinitop en broek aan trekken.

afbeelding: Unsplash.com door Christopher Campbell

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif