Femme logo

Kater? Zo kan je over straat!

Goede muziek, gezellige mensen om je heen en de alcohol wordt rijkelijk steeds bijgeschonken. Kortom een top feest waar niemand op de volgende morgen zit te wachten. Helaas komt de volgende morgen sneller dan je denkt. Je wordt wakker met een flinke hoofdpijn, uitgedroogd lichaam, bleke huid, donkere kringen en waterige ogen. Een misselijk gevoel overrompelt je en je kunt nog net naar het toilet rennen. Kortom meneer Kater lijkt je hele lichaam te hebben overgenomen. Hoe kom je van het brakke gevoel af en hoe kun je fixen om je weer toonbaar te maken? Met de volgende kater beauty tips kan iedereen met een stevige hangover weer goed voor de dag komen.

Kater beauty tips

Met een kater kan je uiterlijk wel een flinke opknap boost gebruiken. Je lichaam heeft tijd nodig om alle gifstoffen die in alcohol zitten, af te breken. Je kunt het afbraakproces van de stoffen versnellen door:
Veel water drinken, als je wakker bent
Fruitdrankjes waar veel mineralen in zitten drinken
Groene thee met honing: de honing brengt je suikerspiegel weer op peil. Groene thee droogt je lichaam niet verder uit

Veel mensen moeten er niet aan denken om met een houten kop te eten. Je voelt je al misselijk, het denken aan eten kan je al laten braken. Toch kan een gezond klein ontbijtje fixen dat je lichaam de goede vetten en fruit naar binnen krijgt. Het geeft je vernieuwde energie. Niet eten versterkt je katergevoel. Begin na het ontbijt met een verfrissende lauwe douche of bad. Was je haren met een verzorgende shampoo. Geef je mond extra verzorging met een uitgebreide flos, spoel en poetsbeurt. Je voelt je meteen wat meer opgeknapt en je lichaam is tenminste weer fris. Leg wat kouds op je ogen (komkommers, theezakjes, lepels, diepvriesgroente) ideaal als je in bad ligt, of anders na het douchen op bed. Je mag het gerust 20 minuten op je ogen laten rusten. Een maskertje voor je gezicht kan ook helpen. Smeer je gezicht met een hydraterende dag crème en verzorg je lichaam met een voedende bodylotion. Moet je toch de deur uit, zorg dan dat je je op de juiste manier opmaakt. Vermijd veel make-up, je uiterlijk heeft juist met een katerkop meer een natuurlijke look nodig. Zware make-up benadrukt je brakhoofd alleen maar.

The day after voorkomen

Iedereen die wel eens een kater heeft gehad, denkt weleens: nooit meer. Tot het volgende feestje weer in aantocht is en je de day after weer schijnt te vergeten. Je kunt een hangover ook vermijden door van te voren goed te eten en melk te drinken. Wissel tijdens het alcohol drinken, af met een glas water tussendoor. Je kunt de volgende morgen dan goed voor de dag komen zonder alle katerkwaaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *