Femme logo

Mwehhh alweer regen… zo kom je toch goed op je bestemming

Het is een van die dingen die niemand tegen kan houden. Buien. De een vind het geweldig, de ander verschrikkelijk. Vooral als je de deur uit moet en er op en top uit moet zien, wil je natuurlijk wel dat je make-up blijft zitten op de plaatsen waarvoor het bestemd is. Kortom jij hoort bij de laatste, wat je van de regen vindt. Hoe voorkom je nou dat je er tiptop uit blijft zien met je haar en make-up, als het water met bakken uit de hemel komt en zelfs een paraplu de spetters niet bij je gezicht weg kan houden? Met de onderstaande tips kun je voortaan de strijd met de regen aan gaan!

Tips

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Regenbuien kunnen je dag goed verpesten, maak jezelf stormbestendig met deze tips:

  • Primer: niet alledaags, maar zorgt bij regenweer ervoor dat niks uitloopt. Het houdt je basis foundation op zijn plaats en je gezicht gaat er niet van glimmen
  • Waterproof: steeds meer makeup producten worden waterproef op de markt gebracht. Mascara en lippenstift en steeds meer oogschaduw merken worden waterproof. Ideaal voor nat weer of zwembad
  • Zonnebril of nep bril: je raadt het al, met een bril op trotseer jij de storm. En je bent lekker incognito
  • Pak jezelf helemaal waterproof in. Een waterafstotende capuchon jas of poncho houden je haren en kleding tenminste droog. Tegenwoordig zien regenjassen er niet meer vormloos en saai uit. Sterker nog: hippe regenjassen horen bij de modebewuste vrouw van vandaag!

Het is handig als je je make-up tasje en een borstel of kammetje meeneemt. Je kunt op de plaats van bestemming je gezicht bijwerken en je haar bij kammen. Neem uit voorzorg wattenstaafjes en reinigingsdoekjes mee. Je kunt vlekken en oneffenheden er makkelijk mee afhalen of je gezicht bij schaven.

Houdt het naturel en simpel

Hoe graag je het ook zou willen, het is verstandig om in de storm niet te zwaar opgemaakt te zijn. Niemand wilt eruitzien als een verzopen clown, bij aankomst. Met een simpele basis op je gezicht oogt je frisser en natuurlijker. Het beste is met stormachtige taferelen je gezicht au naturel te houden, en je op bestemming op te maken. De ideale optie om altijd perfect opgemaakt te zijn, waar wind, water, regen en storm je niet kunnen deren, is permanente makeup. Je kunt je wenkbrauwen, lip lijn en eyeliner lijntje tatoeëren. Vindt je dat te drastisch? Met henna en verf blijven je wenkbrauwen en wimpers een paar weken zitten. Draag je haar opgestoken (liefst in een strakke knot). Met een beetje haarolie en haarlak hou je alles bij elkaar. Draag het liefst een capuchon of hoofddoek en jouw kapsel ziet er op bestemming strak en netjes uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif