Femme logo

Nooit meer afgebeten nagels met deze tips

Bijt jij nagels? Bij een spannende film of uit gewoonte? Dat is helemaal niet zo goed voor je. Nagelbijten stoppen is helaas voor veel mensen lastiger dan het lijkt. Het is een soort gewoonte of verslaving wat lastig te doorbreken is. Wil jij stoppen met nagelbijten? In dit artikel schrijven wij over de nadelen van nagels bijten en de beste manieren om hiermee te stoppen. Zorg dat ook jij van nature prachtige nagels kunt hebben en leer hoe je nagelbijten kunt voorkomen.

Nagelbijten nadelen

Dat nagelbijten slecht is weten we allemaal. Maar wat zijn nu precies de nadelen van nagelbijten? Hieronder hebben wij de nadelen voor je op een rijtje gezet.

– Lelijke nagels. Afgebeten nagels zijn niet mooi. Korte afgebeten nagels zijn lastig om goed voor de dag te brengen. Het stoppen van nagelbijten is dus erg belangrijk wanneer jij mooie lange nagels wilt hebben.

– Scheurtjes. Wanneer je nagels bijt kun je last krijgen van scheurtjes in je nagels. Deze scheuren zijn slecht voor de algehele status van jouw nagels en verzwakt ze. Je nagels kunnen sneller afbreken en zijn gevoeliger.

– Zwakke nagels. Jouw nagels worden zwakker door het nagelbijten.

– Pijnlijke nagels. Wanneer je nagels bijt, weet je waarschijnlijk wel dat je soms net iets te ver kunt gaan en te veel afbijt. Dit zorgt voor erg pijnlijke nagels. Dit kan jouw dagelijkse activiteiten enorm beïnvloeden.

De nadelen van nagelbijten zijn genoeg om op te noemen. Nagelbijten nadelen kun je voorkomen door te stoppen.

Nepnagels en azijn

Al het begin is lastig. Ook wanneer je wilt stoppen met nagelbijten. Dat nagelbijten slecht is, wilt nog niet zeggen dat het eenvoudig is om met deze gewoonte te stoppen. Je kunt jezelf voorhouden dat je wilt stoppen en dit proberen na te leven, maar er zijn ook drastische manieren om te stoppen.

Een manier waardoor je gelijk stopt, is door nepnagels te plakken. Op deze manier kun je niet nagelbijten en heb je gelijk een mooie set nagels. Zo hoef je jouw gebeten nagels niet te laten zien en kun je niet verder met nagelbijten. Het is een win-win methode.

Daarnaast zweren ook veel nagelbijters bij crèmes die vies smaken. Heb je een handcrème dat erg vies is om binnen te krijgen? Smeer dit dan op je nagels, wanneer je dan uit gewoonte weer begint te bijten wordt je vanzelf bewust van je acties. Azijn wordt ook aanbevolen, deze sterke smaak wil je niet in je mond hebben. Het is een drastische aanpak, maar wel effectief.

Voor sommige nagelbijters helpen pleisters plakken. Wanneer je de deur niet uit hoeft, kun je pleisters op je vingers plakken om zo nagelbijten te voorkomen.

Niets is zo vervelend als een gewoonte zoals nagelbijten te hebben. Het is eenvoudig om te zeggen dat je gewoon moet stoppen met deze gewoonte, maar nagelbijten stoppen is lastiger dan het lijkt. Probeer nepnagels zodat je geen nagels kunt bijten of crèmes met een vieze smaak om nagelbijten te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif