Femme logo

Probeer hier op te letten als je last hebt van acne

Acne vulgaris is een veelvoorkomend probleem. Heel veel jongeren, maar ook oudere mensen moeten er helaas mee dealen. Heb jij acne littekens en wil jij graag je acne verhelpen? Hieronder staan een aantal dingen uitgelegd over acne vulgaris en wat tips waarmee je je acne verhelpen kan. Acne kan op allerlei verschillende plekken voorkomen. Je hebt acne gezicht, acne rug, acne achterhoofd en je kan acne hebben op je borst.

Acne op je gezicht

Acne kan voorkomen op verschillende plekken van je gezicht. Wist je dat elke plek weer een andere betekenis heeft?

Voorhoofd: Dit kan te maken hebben met teveel vettig eten. Ook kan het komen door te weinig water inname. Ook kunnen puistjes op je voorhoofd veroorzaakt worden door vettig haar. Dit kan komen door een slechte hygiëne of gebruik van veel haar producten die in aanraking komen met je huid. Je zou dus kunnen kijken aan welke van deze dingen het ligt.

Tussen je ogen: Een pijnlijke plek. Deze plek heeft te maken met het drinken van alcohol. En wederom, inname van vet voedsel. Eet na het eten niks meer en verminder je alcohol inname.

Omgeving oren: Hierbij zijn alcohol en cafeïne de boosdoeners. Probeer hiermee te minderen en vervang ze met water en thee. Wedden dat het helpt?

Wangen: Meiden die roken hebben vaak last van puistjes. De puistjes op je wangen verwijzen namelijk naar je longen. Ook kan het liggen aan de make-up die je gebruikt. Synthetische make-up kan er namelijk voor zorgen dat je poriën gaan verstoppen. Daardoor kan je puistjes ontwikkelen. Ga opzoek naar een foundation of poeder met natuurlijke ingrediënten. Of nog beter, stop met roken!

Neus: Puistjes op je neus worden meestal in verband gebracht met je hart en bloeddruk. Laat deze testen als je het niet vertrouwd.

Kin: De puistjes op je kin worden meestal veroorzaakt door hormonen. De pil zou hiervoor eventueel kunnen helpen. Ook kun je als je veel stress en spanning ervaart, puistjes op je kaken krijgen.

Nek: Je lichaam is hard bezig om een ziekte tegen te houden. Ook kan het zijn dat je erg veel stress ervaart. Probeer te ontspannen!

Acne littekens: Er zijn niet veel dingen die je kunt doen aan acne littekens. Je zou eventueel producten kunnen gebruiken om het wat te vervagen. Ook zijn er speciale littekens die beloven je littekens deels te laten verdwijnen. Soms is het zo dat littekens vanzelf vervagen of zelfs na een tijd helemaal niet meer te zien zijn. Met rode littekens is dit meestal het geval.

Acne rug

Acne op je rug is moeilijk te bestrijden. De huid is daar namelijk dikker. Acne op je rug kan erg pijnlijk zijn. Je kunt het wel bedekken, maar daar zijn alle voordelen ook mee genoemd. De huid op de rug is namelijk moeilijker te verzorgen omdat je er zelf niet zo goed bij kan. De hoeveelheid suiker, koolhydraten en zuivel die je binnenkrijgt kunnen een rol spelen als het gaat om de hoeveelheid puisten op de rug. Ook kan het gewoon komen door hormonen.

Voor alle acne problemen kun je de huisarts om hulp vragen. Deze kan je zalfjes of kuren voorschrijven. Ook kan je doorverwezen worden naar een dermatoloog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif