Femme logo

Haarkleur: van blond, terug naar donker!

In de zomer gingen we voor een blonde haarkleur. Helemaal blond of blonde highlights, maar net wat je leuk vond. Het gaf ons een jonge en vooral frisse uitstraling. In combinatie met een zon gebruinde huid, zagen we er stunning uit! Nu ook de nazomer voorbij is, komen er aan meer dingen een eind. De liefde voor onze geblondeerde haarkleur begint ook op z’n retour te raken. We willen terug naar donkerder haar, bruine haar tinten geven ons de warme uitstraling die we nodig hebben deze herfst.

Waarom weer terug naar je eigen haarkleur?

Dat een blonde haarkleur behoorlijk prijzig is, is algemeen bekend. Daarnaast kan het na een poosje ook erg tegen gaan staan. Wil je de blonde kleur mooi houden, dan zal je toch steeds weer opnieuw je uitgroei bij moeten laten werken en het erg goed moeten onderhouden . Het tikt aardig aan al die middeltjes en de behandelingen.

Ben je van nature brunette? Dan is het ook behoorlijk tijdrovend om de warmte van je eigen kleur eruit te krijgen. Uren in de kappersstoel zitten om de uitgroei bij te werken, het gaat op den duur steeds meer tegenstaan. Of je lijkt nu de zon minder schijnt en het bruine kleurtje uit je gezicht verdwenen is. Alsmaar bleker te worden met je blonde lokken.

Jouw reden voor een kleur make-over kan ook zijn dat je de nieuwe herfstcollecties als brunette wilt uitproberen. Hoe dan ook, je wilt terug naar je eigen haarkleur of een donkerdere kleur uitproberen. Maar hoe pak je dat aan? Het was een hele klus om van donker naar blond te gaan. De weg terug is helaas ook niet al te simpel. Daarom hebben wij een een aantal tips voor je!

Haarkleur tips

1. Vraag de kapper naar de mogelijkheden met jouw haar

Het is nogal wat om van licht naar donker te gaan en je wilt voorkomen dat het misgaat. Het is daarom ook verstandig om een professional, de kapper dus aan het werk te laten gaan. Die kan je goed inlichten over wat er mogelijk is, met de huidige kleur die je in je haar hebt zitten. Je wilt immers voorkomen dat je met een groenige of oranje gloed rondloopt en daardoor je haar moet overbelasten door het meerdere malen achter elkaar te verven.

2. Neem ‘lowlights’

Deze ogen natuurlijk en je haar krijgt gelijk een donkerdere uitstraling. Laat het wel door de kapper doen voor het beste resultaat. Het voordeel van lowlights is ook dat je eigen uitgroei een stuk minder opvalt en juist mooie kleurverschillen oplevert.

3. Laat je haar één tint donkerder verven

Wil je de verandering niet te groot maken, laat je haar dan één tint donkerder verven door de kapper. Als je direct voor een veel donkerdere kleur kiest, kan het zijn dat je het verschil te groot vind en binnen de kortste keer weer naar de kapper toe stapt voor oplichtende highlights. Verven is niet bepaald gezond voor je hoofdhuid en je haar. Probeer daarom dan ook overmatig verven te voorkomen door subtiele veranderingen aan te brengen.

4. Ga voor ‘Bronde’

Twijfel je nog enorm of je weer helemaal terug wilt naar donker, je hebt immers aardig wat geld uitgegeven aan het verkrijgen van je blonde lokken of highlights. Kies dan voor ‘Bronde”, bij deze kleurstijl zit de kleur van je haar tussen twee kleuren in. Namelijk tussen blond en lichtbruin. Zo kun je je blonde haar een warme uitstraling meegeven en ben je helemaal klaar voor de herfst!

5. Ombre is nog steeds een trend

Je kunt ervoor kiezen om je haar natuurlijk uit te laten groeien, maar bij de kapper gaat het een stuk gemakkelijker en zit je niet met een vervelende tussenperiode. Als je erg licht bent, kun je niet direct te donker gaan. Maar hier kun je samen met de kapper naartoe werken. Zo behoud je een stukje zomer in je haar en kun je toch donkerder voor de dag komen. Win , win dus!

Wat is jouw mening over dit artikel?

  1. 24 mei 2015 om 18:37
    wat een ONZIN om te beweren dat je niet bij een drogist haarkleuren moet kopen en het gewoon zelf doen! hoe vaak hoor ik van mijn vriendinnen hoe teleurgesteld ze van de zogenaamde professionele kapper HUILEND vandaan komen omdat de zogenaamde prof hun haar hebben verpest met de verkeerde kleur inclusief geknipte haar! u kunt beter zeggen dat er een HELEBOEL waardeloze kappers bestaan, maar weinig kappers hebben verstand haarkleuring en oog wat bij een klant staat, of het haar in model knippen naar wensen van een klant! ik ken veel mensen die gewoon haarkleuren bij de drogist kopen de bekende merken en of huismerk van kruidvat doet het nog beter dan een kapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *