Femme logo

Verbeter jouw body image

Omdat ons lichaamsbeeld ons maakt tot wie we zijn en hoe we ons voelen, is het noodzakelijk dat we een goed beeld hebben over onszelf. Ongeacht wat anderen zeggen door fatshaming of hoe je er nu over denkt. Je voelt je misschien onzeker, of lelijk. Maar dat komt niet door jou alleen. Onze eerste beoordeling van mensen is gebaseerd op hoe ze eruit zien. Cultureel hebben we het idee dat een slecht lichaamsbeeld een teken van bescheidenheid is. En mensen, vooral vrouwen, die hun uiterlijk accepteren en waarderen, kunnen als narcistisch worden ervaren. Dit is erg jammer en moet kunnen veranderen. Hier zijn enkele tips om je minder onzeker te voelen, zelfs op momenten van fatshaming.
 

 

Vermijd aanstootgevende media


Wat we lezen en bekijken, heeft een grote invloed op hoe we ons over onszelf voelen. Daarom ben ik erg kieskeurig over de tijdschriften en websites die ik zal bekijken. Mode en roddels vermijd je best. Kijk ook niet naar tv-programma’s die overduidelijk beeldgericht zijn. Probeer advertenties te vermijden.
 

Vermijd gesprekken over uiterlijk


Wanneer iemand op een minachtende manier begint te praten over de manier waarop hun lichaam eruit zien negeer je het best. Concentreer je echter op hoe de persoon zich voelt. Vraag ze of ze goed geslapen hebben. Voelden ze zich fitter en sterker sinds ze begonnen met sporten? Verstrikt raken in een gesprek over hoe iemand anders eruitziet, of ze zwaarder zijn geworden enzovoort, leidt onvermijdelijk tot gedachten over ons eigen uiterlijk. Wat nutteloos kan zijn als we ons beter willen voelen over onszelf.
 

Eet respectvol


Respectvol eten betekent het accepteren en bewust zijn van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Het betekent het eten van veel goed voedsel en het weggooien van suikerachtig voedsel.
 
afbeelding: Unsplash.com door Brooke Cagle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif