Femme logo

Wat je niet moet doen met nat haar

Je wordt wel eens gewaarschuwd door je moeder dat je niet met een nat kapsel naar buiten mag omdat je ziek zou kunnen worden. Ziek worden doe je er niet onmiddellijk van maar je haren zijn wel kwetsbaarder in de kou. De kou kan er voor zorgen dat je haren afbreken en dus beschadigd geraken.
 

 

Enkele tips om meer beschadiging te vermijden:

Je haren kammen en borstelen direct na het wassen is ook geen goed idee want daardoor breekt het ook af. Net zoals droogwrijven met een handdoek niet aan te raden is. Droogwrijven met een handdoek zorgt voor beschadiging van de hoofdhuid en maakt weer meer talg los waardoor je kapsel er futloos en zonder glans kan uitzien. Het is beter een handdoek rond je hoofd te draaien en zo rustig te laten drogen. Stylingsproducten gebruiken op natte haren kan je beter vermijden omwille van dezelfde redenen.
 

Tricks pas gewassen natte haren

Het ontwarren van knopen in je kapsel doe je door het eerst onderaan door te kammen. Zo kan je de knopen zachtjes verwijderen zonder haar te moeten afknippen of uittrekken. Dus zeker niet beginnen van boven naar onder door te kammen omdat dit nog meer het haar kan beschadigen.Een tip voor nooit meer beschadiging is zeker geld waard. Je haren gewassen net voor het slapen? Dan kan je beter je haren in een losse knot dan in een strakke staart bijeenbinden om zo te laten drogen ’s nachts.
 

Twee tricks voor een fantastisch kapsel:

Dagelijks veel water drinken helpt voor mooie haren alsook regelmatig bijknippen geeft glans aan je kapsel.
 
afbeelding: Unsplash.com door freestocks.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif