Femme logo

Welke lipstick past bij jou?

Heb je binnenkort een belangrijke date of ga je een nachtje stappen met vrienden? Dan ben je waarschijnlijk nu al aan het nadenken over de outfit die je dan zult dragen! Maar heb je ook al eens nagedacht over je lipstick? Het uitzoeken van de juiste make-up voor een belangrijke avondje is minstens even belangrijk dan het vinden van de juiste outfit! Met de juiste lippenstift leg je namelijk de juiste accenten en zorg je ervoor dat je outfit beter tot zijn recht komt. Hoe kies je de juiste lippenstift voor jou?
 


 

Oneindige keuze

Er zijn zo veel soorten lippenstiften op de markt, dat het ongelooflijk moeilijk wordt om daar nu net de juiste uit te kiezen, toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om een lipstick te kiezen die je lippen er laten uitkomen en die jou dus laat stralen. Hieronder vind je enkele tips!
 

Welk huidtype heb je?

Eerst en vooral is het belangrijk dat je kijkt welk huidtype je hebt. Ben je een warm of een koud type? Dit kan je testen door oranje en paars bij je gelaat te houden. Past paars beter bij je dan oranje? Dan heb je een koele ondertoon in je huid, bij oranje een warme. Wanneer blijkt dat je een warme huidtype bent, dan zijn bruin, goud, roze-rood en oranje kleuren van lippenstift die bij jou passen. Ben je eerder het koele type? Kies dan voor kleuren zoals beige of donkerrood!
 

Ook je haarkleur is van belang

Als je erg lichtgekleurd haar hebt, dan is het niet aangeraden om felle lippenstift te gebruiken (in de zomer kan het soms wel, omdat je huid dan wat bruiner is). Als je licht haar hebt ga dan voor een nude lipstick of eentje met een roze tint. Bij bruin of erg donkerblond haar kan je kiezen voor een donkerdere lippenstift, denk daarbij aan een donkerrode of donkerroze. Vrouwen met rood haar doen er goed aan om brons, oranje, koper of bruin te kiezen. Heb je zwart haar? Dan kunnen kleuren zoals bruin of bordeaux.
 

Laat je lippenstift bij je kledingstijl passen

Hou naast je haar- en huidskleur ook rekening met de kledij die je zult dragen om te bepalen welke make-up je gaat kiezen. Het mooiste effect bekom je als je je make-up afstemt op je kleding, dat geldt dus ook voor je lippenstift. Waar moet je bij je kleding dan rekening mee houden? Bij kleding gelden dezelfde tips als die voor de haarkleur.
 
afbeelding: Unsplash.com door The Honest Company

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif