Femme logo

Ik wil witte tanden!

Ben je ook zo jaloers op mensen met stralende witte tanden? Niet getreurd. Met onderstaande tips is het mogelijk om je tanden witter te maken. Het begint natuurlijk allemaal met een goede mondhygiëne!

Elektrisch poetsen

Wetenschappelijk bewezen is dat elektrisch poetsen het gebit beter reinigt dan een handtandenborstel. Met elektrisch poetsen maak je verschillende poetsbewegingen binnen dezelfde tijd. Er zijn 2 soorten elektrische tandenborstels namelijk een oscillerend-roterende en een sonische borstel. De oscillerend-roterende borstel heeft een kleine ronde borstelkop en draait rond. De sonische borstel heeft een opzetborstel die lijkt op een gewone handtandenborstel en beweegt op en neer. Voor mensen met gevoelige tanden zijn er speciale borstelkoppen. Als je niet goed weet welke je het fijnst vind, vraag je mondhygiënist om advies.

Ik poets goed maar krijg daardoor geen witte tanden, wat nu?

Je kunt ervoor kiezen om je tanden te laten bleken bij een tandarts of thuis zelf je tanden te bleken.

Tanden bleken bij de tandarts of mondhygienst met bleekgel

Je tanden moeten droog blijven. Door middel van een rubberen lapje op je tandvlees worden de tanden droog gehouden. Het beschermt ook het tandvlees tegen de bleekgel die daarna aangebracht wordt op je tanden om vervolgens een bepaalde tijd in te werken. De tandarts kan een lamp gebruiken om het droogproces te versnellen.

Thuis bleken met een bleeklepel

Je laat eerst bij de tandarts afdrukken maken van je gebit. Van de afdrukken wordt je gebit nagemaakt in gips. Op het gipsmodel wordt een kunststof flexibele lepel gemaakt waarin ruimte wordt gecreëerd voor de bleekgel.

Als jou eigen unieke lepel klaar is kan je na de instructies van je tandarts thuis bleken. Je hoeft alleen de bleekgel in de lepel te doen en hem in te doen. Je bepaald zelf wanneer je dit doet. Het bleekproces kan variëren van 3 tot 6 uren per dag. Het hangt ervan af hoe ernstig de verkleuring is maar na één tot weken zou je al resultaten kunnen zien.

Tanden bleken door middel van goedkopere methoden, kan dat?

Ja, je hebt betrouwbare producten die goedgekeurd zijn door de Europese wetgeving. Je hebt thuiskits met whiteninggel en flexibele bitjes, eventueel geleverd met een LED-lamp.

Werken die whiteningtandpasta’s?

Nee, ze geven niet het gewenste resultaat. Sterker nog, er zit een korrel in die het glazuur van je tanden kan beschadigen. Gebruik fluor tandpasta’s voor versteviging van je tanden. Zeker als je gaat bleken, zorgen deze pasta’s voor een goed herstel. Heb je gevoelige tanden? Er zijn speciale tandpasta’s verkrijgbaar.

Hoe zit dat met bleekpennen?

In de pen zit bleekgel dat wordt gebruikt om snel vlekjes weg te werken. Het effect is minder langdurig dan de bleekmethode bij de tandarts. Door de inwerktijd van ca. 1 minuut krijgt de gel niet lang de tijd om in te werken. Je slikt de gel gemakkelijk in of veegt het weg met je lippen. Je krijgt daardoor geen egaal resultaat omdat door de snelle inwerktijd geen bitje nodig is.

Wat is jouw mening over dit artikel?

  1. 12 augustus 2017 om 07:55
    Ik heb laatst een bleekpen gebruikt voordat ik naar een groot feest ging. maar helaas was het witte effect echt snel weg. Zou dit dan ook niet aanraden, meer een goed product voor als je snel een foto wilt maken met een mooie smile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *