Femme logo

Jij wilt toch ook de mooiste gladde benen

Of je nou een hemdje wilt dragen, een sexy rokje aan wilt trekken of een eerste date hebt met een potentiële lover, bij alle situaties moet je er toch echt aan geloven om te gaan scheren. Want zeg nou zelf, harige oksels of benen kunnen écht niet. De scheermesjes worden dus tevoorschijn gehaald, maar hoe ga jij te werk? Schaamhaar scheren met een epileerapparaat of juist je bikinilijn ontharen met een ladyshave? Er zijn verschillende manieren om ongewenst haar te verwijderen. Hieronder lees je er alles over.

Pijnloos haar verwijderen; scheren of ontharingscrème

Ongewenst haar verwijderen én dat ook nog eens pijnloos doen, dat is een win-winsituatie. Wanneer dit jou als muziek in je oren klinkt, ga dan voor scheren of ontharingscrème. Door te scheren kun je binnen een paar minuten weer haarvrij zijn en het is gemakkelijk onder de douche te doen. Het nadeel is alleen dat je weer snel last krijgt van stoppels, waardoor je binnen no time (lees: enkele dagen) weer opnieuw kunt beginnen. Met ontharingscrème blijven haartjes daarentegen maar liefst 2 weken weg. Je moet er alleen wel voor oppassen dat je geen irritaties krijgt van de crème. Behaarde benen zijn niet sexy, maar benen met een geïrriteerde huid is natuurlijk ook niet wat je wilt.

Epileren

Een derde manier is epileren, bijvoorbeeld met hars of een epileerapparaat. Tegenover scheren en ontharingscrème is epileren niet geheel pijnloos. Plak een harsstrip op je been en hup, in één beweging trek je hem eraf. Ben jij bang voor de pijn? Denk dan aan het prachtige resultaat dat je krijgt met epileren. Haartjes blijven soms wel een maand weg en het kan zelfs zo zijn dat er minder haartjes terugkomen. Helaas kost epileren wel heel veel tijd en moeten de haartjes wat langer zijn voordat je überhaupt kunt epileren. Daardoor ben je dus genoodzaakt om enkele dagen wat behaarder door het leven te gaan.

Laseren

Een andere bekende scheermethode is laseren. Laseren is vaak een iets grotere stap, aangezien je dit niet thuis in je vertrouwde badkamertje kunt doen. Bij een schoonheidskliniek kun je je laten laseren, dat is dus wel echt super handig. Je gaat liggen en je hoeft verder niets meer te doen. Dat wil toch iedere vrouw? Het nadeel, je voelt hem wellicht al aankomen, is dat laseren een dure methode is. Daarnaast is niet na één behandeling al je haargroei al weg, waardoor het ook tijdrovend is. Ben je klaar met al je behandelingen? Dan ga je maar liefst 5 jaar door het leven als vrouw met gladde benen en een haarloze bikinilijn. Ja echt, 5 jaar!

Voor welke ontharingsmethode jij ook kiest, het is en blijft een vervelend klusje dat je maar beter zo leuk mogelijk kunt maken. Zet die radio wat harder als je aan het scheren bent onder de douche of beloon je zelf met een reep chocolade na het epileren. Alles voor die gladde benen, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *