Femme logo

Zo vlecht je je eigen haar in

Vlechtjes zijn mooi en fancy. Ze passen bij veel stijlen en zien er verzorgd, maar toch speels uit. Je wilt dolgraag ook zo’n leuk kapsel met vlechtjes in je haar hebben, maar je kent niet meteen iemand die dat bij jou kan doen? Dan doe je het toch gewoon solo? Met onderstaande tips kan je makkelijk mooie vlechten creëren!
 

 

Zelf invlechten, hoe begin je daaraan?

Het is natuurlijk niet supersimpel om zelf vlechten te maken, maar het is zeker niet onmogelijk. Tegenwoordig kan je overal handige tutorials vinden die je goed op weg kunnen helpen. En hieronder vind je alvast handige tips & tricks voor het maken van een aantal leuke vlechten.

Fishtail braid
De fishtail braid ziet er erg moeilijk uit, maar eigenlijk is valt het heel goed mee. Verdeel je haar in een linker- en een rechterdeel. Trek dan een dunne lok van het linkerdeel weg en trek deze lok onder het rechterdeel door. Herhaal dit dan aan de rechterkant en verwissel steeds van kant, totdat je uiteindelijk de onderkant bereikt. Als je dit kunt, dan heb je de basis voor heel wat mooi vlechtwerk!

Losse vlecht
Deze vlecht maak je eigenlijk een beetje hetzelfde als de fishtail braid. Het verschil is dat jij bij deze vlecht niet meteen bovenop je hoofd begint. Begin bij de losse vlecht losjes aan de onderkant en voer dan dezelfde stappen uit als bij de fishtail braid.

Side braid
Bij deze look moet je maar aan één kant invlechten. Om dit kapsel te creëren zorg je er dus voor dat je haar langs één kant zit, daarna begin je met vlechten zoals bij de fishtail braid.

Waterfall twist
Begin voor deze vlecht aan de linkerkant en neem een lokje op een paar centimeter afstand van je haarlijn. Verdeel deze lok in twee delen. Vervolgens kruis je de lok die het dichtst bij je gezicht zit over het andere stukje. Laat de andere lok vallen en pak een nieuwe lok. Houd de nieuwe lok onder je bovenste lok en laat vervolgens de bovenste lok vallen. Herhaal dit totdat je de achterkant van je hoofd hebt bereikt en zet het dan vast met een schuifspeldje. Ziezo, vanaf nu kan je het solo!

afbeelding: Unsplash.com door Emma Simpson

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif