Femme logo

Dit zijn de best verdienende artiesten ter wereld

Ben jij benieuwd welke muziek artiesten op dit moment het allermeest verdienen voor een optreden? Of die gewoon slim het meeste bij elkaar schnabbelen, door reclame te maken voor merken of bedrijven. Ook zijn er veel artiesten die hun liedjes uitlenen om in reclames gebruikt te worden, dat is in de tegenwoordige streamcultuur misschien wel de grootste bron van inkomsten voor muzikanten. Met dit leuke lijstje kun jij meteen zien (of raden!) welke artiesten het meeste geld verdienen met hun muziek.

1. Taylor Swift
Deze had je vast goed! Taylor Swift is één van de rijkste jonge mensen ter wereld, de afgelopen paar jaar heeft ze door slim om te gaan met kaartverkopen en exclusieve gimmicks zichzelf naar de top weten te zingen. Met 99.6 miljoen dollar is Taylor de best verdienende aanvoerder van dit lijstje.

2. Bruce Springsteen
Op plek 2 een oude rot, the Boss, Bruce Springsteen met een omzet van 53 miljoen dollar. De royalty’s voor de succesvolle musical Springsteen on Broadway brachten dit jaar nogal wat geld in dit laatje voor deze wereldster.

3. Drake
Plek 3 is weggelegd voor de Urban King uit Canada: Drake, started from the bottom now he here. Met 52.5 miljoen dollar is hij de meeste gestreamde muzikant van de afgelopen drie jaar.

4. Kenny Chesney
De vierde plek in dit lijstje wordt ingenomen door Kenny Chesney, de rijkste countryster van dit moment. Hij is bijna het hele jaar op tour geweest, wat hem het grootste deel van zijn 42.5 miljoen dollar tellende omzet opleverde. Ook qua streams doet hij goed mee.

5. Ed Sheeran
Op plek 5 in deze lijst staat wereldster Ed Sheeran. 41.8 miljoen dollar heeft het touren, streamen en publiceren hem in alleen al Amerika opgeleverd. Heeft hij even geluk dat hij over de hele wereld bekend en geliefd is! Qua globale verkopen en tours staat hij zelfs op plek nummer 1, alleen zijn tour heeft hem al 147.4 miljoen dollar opgeleverd afgelopen jaar. Zijn romantische love songs zijn verder een graag geziene gast op trouwvideo’s, lekker royalty’s opstrijken!

afbeelding: Unsplash.com door Chiara Daneluzzi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif