Femme logo

Één op de drie baasjes verkiest hond of kat boven eigen partner

Dat we veel van onze lieve viervoeters houden, wisten we natuurlijk al een beetje. Maar onderzoek wijst uit dat deze liefde flink wat verder gaat, soms verder dan de liefde voor onze partner. e-Kortingscode deed een onderzoek onder 1.918 honden- en katteneigenaren naar de relatie tussen huisdieren en hun eigenaren. Zo hebben de deelnemers aangegeven dat één op de drie huisdiereigenaren liever tijd spendeert met hun hond of kat dan met hun wederhelft. Het onderzoek heeft nog een aantal opmerkelijke statistieken, die lees je hieronder.

De deelnemers van het onderzoek kregen een aantal stellingen voorgelegd over de verhoudingen tussen hen en hun parters of huisdier. Het onderzoek geeft meer duidelijkheid over hoeveel waarde eigenaren hechten aan hun huisdier.

Goede luisteraar

Uit het onderzoek wordt duidelijk dat onze huisdieren een aantal eigenschappen hebben die we erg kunnen waarderen. Dat is een van de redenen waarom we liever tijd spenderen met ons huisdier dan met manlief. De reden? Meer dan de helft vindt het prettig dat hun huisdier niet zeurt, niet continue terug praat of ze in de reden valt en ze vaak goed gehumeurd zijn. Sterker nog, drie op de tien eigenaren zegt dat hun huisdier een betere luisteraar is dan hun partner. Dus zoek je nog een goede gesprekspartner? Neem een hond of kat.

“‪I don’t skinny dip, I chunky dunk‬” -Doug

A post shared by Doug The Pug (@itsdougthepug) on

Valentijnsdag wordt dierendag

Er werden ook een aantal stellingen omtrent Valentijnsdag voorgelegd. 6% van de eigenaren gaf aan dat ze met Valentijnsdag een cadeau had gekocht voor hun huisdier met een gemiddelde waarde van €30,-. Ook ging één op twintig er lekker voor zitten om een film te kijken met hun viervoeter. Moeten we nu jaloers worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif