Femme logo

Eerste hulp bij kledingvlekken

Ojee, je hebt een vlek in je favoriete broek of shirt, wat nu? Gelukkig is er voor nagenoeg alle vlekken wel een oplossing.

Kauwgom uit kleding verwijderen

Je kunt op verschillende manieren heel makkelijk kauwgom uit kleding verwijderen:

1. Smeer pindakaas of boter op de kauwgom en laat dit een tijdje intrekken. Daarna kan je het makkelijk met een simpel stukje papier verwijderen. Je kunt het ook in de wasmachine gooien met pindakaas of boter op de kauwgom, als het uit de wasmachine komt, is het weer mooi schoon.

2. Leg je kledingstuk in de vriezer. Als de kauwgom bevroren is, kan je de kauwgom makkelijk verwijderen.

3. Haarspray is een goed alternatief als je geen grote vriezer hebt. Als je dit op de kauwgom spuit, wordt de kauwgom ook hard en dan kan je de kauwgom ook makkelijk verwijderen.

Bloed uit kleding verwijderen

Veel mensen denken altijd gelijk dat bloedvlekken verwijderen onmogelijk is, dat is echter niet het geval. Laat het bloed echter niet te lang in je kleding zitten voordat je het gaat behandelen. Bloed uit kleding verwijderen is erg simpel, gebruik altijd koud water en nooit warm water! Vul de wasbak met koud water en zout en leg het kledingstuk daarin. Na een paar uur is de vlek weg en kan je de kleding weer fris wassen in de wasmachine. Bloedvlekken verwijderen is dus erg simpel.

Rode wijn vlek

Een rode wijn vlek verwijderen uit je mooie witte blouse is heel makkelijk als je weet hoe je dit moet doen. Dep (nooit wrijven) eerst met wat warm water, daarna gooi je keukenzout op de vlek en dit moet je een tijdje in laten trekken. Daarna dep je weer met lauw water. Daarna giet je spa rood of bier over de vlek, ook dit laat je een tijdje intrekken. Als laatste zet je je mooie blouse (of ander kledingstuk) in een bak met melk, laat dit maar een nachtje weken. Je zult zien dat je blouse de volgende ochtend weer mooi schoon is!

Vetvlekken verwijderen

Vetvlekken verwijderen uit je kleding kan op verschillende manieren. Je kunt de vlek het beste eerst insmeren met afwasmiddel. Dit moet je even in laten trekken en daarna je kledingstuk wassen in de wasmachine. Je zult zien dat de vetvlek daarna verdwenen is. Een andere manier is om talkpoeder op de vetvlek te strooien, daarna een paar uur in laten trekken en dan wassen in de wasmachine. Ook dan is de vetvlek verdwenen.

Zweetvlek verwijderen

Een zweetvlek verwijderen vinden veel mensen lastig, maar het is eigenlijk erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen, is je kledingstuk wassen in de wasmachine met azijn. En om het daarna weer lekker fris te laten ruiken, kan je het kledingstuk nog een keer met gewoon wasmiddel wassen. Erg simpel dus.

Vlekken verwijderen hoeft dus niet moeilijk te zijn en het is dus zeker niet nodig om kleding met een vlek weg te gooien. Met allerlei huis, tuin en keukenmiddeltjes zijn de vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon. Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif