Femme logo

Maak je eigen unieke kleding met deze tips

Haken, breien en naaien in het atelier is natuurlijk erg leuk om te doen. Zo is het ook erg hip om je eigen kleding te maken. Echter is het belangrijk om wel op de juiste manieren aan de slag te gaan zodat je een goed eindproduct kunt krijgen. Zelf kleding maken leer je door de zelf kleding cursus en tips die wij je gaan meegeven. Zelf kleding verkopen kan je natuurlijk doen met je eigen kledingstukken die van een goede kwaliteit zijn. Nadat je klaar bent met naaien in het atelier en zelf kleding maken kun je zelf kleding verkopen en wat geld verdienen met je zelf gemaakte stukken.

Stappenplan voor goede kleding maken

Stap 1; Zorg ervoor dat je een bepaald model stof gebruikt dat goed past bij het type van jouw lichaam en jouw lengte. Wanneer jij bijvoorbeeld mooie vrouwelijke vormen hebt kun je kiezen voor een wat strakkere stof die dit goed laat zien.

Stap 2; Bedenk de lengtes, het type broek,jas,rok etc wat je wilt gebruiken. Ook is het altijd belangrijk om een goede belijning te gebruiken, goede kraagvormen.

Stap 3; Stap 3 is dan ook om te gaan kijken naar de kleuren die jou goed staan. Ieder persoon weet wel welke kleuren hem of haar goed staan. Door dan ook goed op te schrijven wat deze kleuren zijn, kun je veel sneller aan de slag gaan. Ook moet je hierbij altijd rekening houden met verschillende soorten dessins. Welke vind jij mooi en zou dit dessin goed kunnen passen op het kledingstuk dat je wilt gaan maken?

Andere stappen en top tips

Voor de zelf kleding cursus hebben we nog een laatste tip. Door te weten welke kledingstukken je kan combineren, kun je veel sneller een mooi kledingstuk krijgen.

Verder is het belangrijk om altijd rekening te houden met de schaal van je lichaam. Dit houd dus in dat je toch echt moet gaan meten om een kledingstuk te krijgen dat perfect overeenkomt met de maten van jou. Verder moet je zorgen voor stoffen die passen bij jouw figuur en ook de persoonlijke stijl van jou. Ieder persoon heeft namelijk wel een eigen stijl met bepaalde soorten stoffen.

Door deze stappen te volgen is de kans op een goed en mooi kledingstuk veel groter. Het voordeel hiervan is dat het product jou veel beter zal staan en dus krijg je waarschijnlijk meer complimenten van anderen. Het zelf maken van je kleding is iets erg leuks, en wanneer je een beetje goed kan stylen kun jij ook je eigen gemaakte kledingstukken weer verkopen aan anderen, en hiermee geld verdienen. Wij hebben dan ook als tip om altijd geduld te hebben. Het kan even duren voordat je zelf een kleding stuk hebt ontworpen dat perfect past en waar jij tevreden mee bent. Door gewoon veel te proberen en te oefenen zul je vanzelf een kledingstuk ontwerpen dat perfect is voor jouw lichaam en goed past bij je uiterlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif