Femme logo

’s Werelds meest iconische handtassen

Er zijn veel accessoires die mode-liefhebbers doen bezwijken, maar er één ervan verdient extra aandacht: de klassieke handtas. De nieuwe geur, het onberispelijke gevoel en de tijdloze vorm van iconische designer handtassen kunnen alleen worden beschreven door iemand die ze in eigen handen heeft gehouden. Hoewel deze iconische handtassen best prijzig zijn, zijn we het er allemaal over eens dat deze aankopen meer moeten worden behandeld als investering.

Ze verliezen hun charme nooit, hebben bewonderenswaardige kwaliteiten of waarde, wat betekent dat elke vrouw ten minste één klassieke handtas in hun collectie mag hebben!

De Chanel classic flap bag

Deze revolutionaire schoudertas vierde in 2015 haar 60e verjaardag en is zelfs nog populairder dan  in 1955. Coco Chanel, inspireerde zich op de militaire tassen gedragen in de jaren 1920. Enkele direct herkenbare kenmerken zoals de unieke lederen handgrepen in beschermende kettingen en de iconische elkaar grijpende “CC” op de gesp maken een zowel chique als functionele handtas. Deze handtassen collectie kent een breed scala aan materialen, kleuren, stijlen en maten. Elke tas wordt verkocht met de garantie en waarborgen van kwaliteit én authenticiteit.

De nieuwkomer, Mulberry

Dit Britse merk is een van de meest gevierde luxe lederen specialisten in de wereld, Hun geschiedenis beslaat iets meer dan 45 jaar, waardoor het een relatieve nieuwkomer in vergelijking met gevestigde lederen merken zoals Bally, Chanel, Loewe en Louis Vuitton. Het succes va de afgelopen tien jaar valt te danken aan Emma Hill, creatief directeur bij Mulberry tot 2013. Hill’s deed een beroep op een jonger publiek en trok de aandacht populaire figuren en ambitieuze modellen in de media. De best verkochte handtas ‘Alex’ werd vernoemd naar TV-presentatrice en model Alexa Chung.

Hermes

Hermes introduceerde handtassen, sieraden, en zijden sjaals in de jaren 1950 en zal de geschiedenis ingaan dankzij de iconische, hoogwaardige lederen handtassen. In de vroege jaren 1980 ontmoetten de actrice-zangeres Jane Birkin, de Hermes bezieler Jean-Louis Dumas wanneer zij naast elkaar op een vliegtuig zaten. Eens geïnspireerd, ontstond de begeerde Birkin handtas.

De handtassen worden doorgegeven als een erfstuk. De Birkin is een buitengewoon goed gemaakte tas: Handgemaakt door geschoolde ambachtslieden die vaak meer dan 18 uur aan één tas werken. De prijzen liggen hoog en dat kan nog worden verdubbeld als het gaat om aan uitzonderlijke stukken welke met diamanten zijn bewerkt.

Accessoires met waarde

Deskundigen beweren dat de beste investering die een meisje kan maken,het uitbouwen is van een collectie high-end handtassen. Zodra beschouwd als de ultieme frivole aankoop, maar designer tassen worden nu zo begeerd dat velen gegarandeerd een goed rendement leveren. Hoe lucratief dat deze handel kan zijn, bleek onlangs bij de veiling in 2015 waar een knalroze Birkin met 18-karaats gouden elementen en diamanten verkocht werd voor ruim 200 000 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif