Femme logo

Zo hoef je nooit meer te strijken!

Wie een hekel heeft aan strijken, kan natuurlijk de wasmanden naar ee stijkcentrale of poetshulp brengen. Maar voor dames (en heren) die niet zomaar de handdoek in de ring willen gooien , lees je hier enkele geheimen om automatisch strijken in huis te halen!

1. Het begint allemaal bij het wassen!

Het is bewezen dat vloeibaar wasmiddel, zachter is voor de was. Wasverzachter hoeft niet persé, je kan dit prima vervangen door een goedkoper alternatief: azijn! Laat de gewassen kledij niet te lang in de wasmachine, want een hoop natte kledij werkt kreuken enkel in de hand.

Tip: zet een timer op je wasmachine, eentje die afloopt als je thuis bent!

2. Droog je kledij op de juiste manier

Een droogkast is uiteraard een luxe product, maar…eigenlijk enkel angewezen voor kledij de je nooit strijkt (sokken, ondergoed, badhanddoeken…) Hemden en shirts zullen meer kreuken dan wanneer het onmiddellijk na de was wordt opgehangen. Leg een stapel kleerhangers klaar, en hang die spullen keurig op. Wasknijpers zetten namelijk snel een stempel op je stof. Broeken hang je aan de pijpen op, door het gewicht verdwijnen de kreuken sneller. Wel de broeken goed uit schudden voordat je ze ophangt.

3. Investeer in een professioneel strijkijzer.

Het is even door de zure appel bijten, maar een stoomstrijkijzer is echt de moeite:

– Het resulaat zijn perfect glad gestreken kledij

– Het strijken op zich neemt minder tijd in belag!

– De stoomkracht laat je strijken zonder inspanning. Het toestel glijdt als het ware van zelf. Jij hoeft enkel te sturen! Automatisch strijken bespaart tijd en werkt erg makkelijk!

Tip: De zool van je strijkijzer moet je schoon houden! Dit kan met een vochtige doek, voor het opwarmen uiteraard.

4. De nooit meer strijken kast

De FoldiMate: Hij is al op de markt maar is erg prijzig : een nooit meer strijken machine! Deze ‘robot’ strijkt en plooit je was. Jij hoeft enkel de hemden en shirts aan haakjes te hangen. Hij neemt 15 stuks per beurt. Ondertussen brengen steeds meer producenten een variatie hierop zoals de nooit meer strijken kast van Effi: staat begin volgend jaar te koop en strijkt twaalf stuks tegelijk. Je hebt enkel een plekje nodig in je wasruimte, wat water, elektriciteit en hup, klus geklaard. Is het zijn geld waard…we wachten vol spanning af!

5. Let op de stoffen bij aankoop van textiel.

Kreukvrije stoffen? Ze bestaan! Polyester, nylon, synthetische materialen en wol, zorgen amper voor kreuken. Linnen en katoen daarentegen, das andere koek! In de kledinghandel koop je nu ook kreukvrije overhemden en zoals de naam al doet vermoeden: ze kreuken minimaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif