Femme logo

Je bed verschonen, hoe moet het?

Je bed verschonen, niet bepaalt het leukste klusje van de week maarja het moet toch gebeuren. Hoe lekker is het om ’s avonds in een schoon strak opgemaakt bed te ploffen. Of hoe vaak verschoon jij eigenlijk je bed? Hier een paar tips en tricks om het verschonen van je bed gemakkelijker te maken

1. Alles dubbel

Zorg dat je van alles twee stuks in huis hebt, twee moltons, twee dekbedovertrekken, twee lakens, en dubbele kussenslopen. Hiermee zorg je ervoor dat als je je bed wilt verschonen je niet eerst hoeft te wachten tot je je beddengoed hebt gewassen. Het is een kwestie van bed afhalen, opmaken en klaar is kees! Vaak zijn er goede aanbiedingen voor het kopen van meerdere dezelfde artikelen bij grote woonwarenhuizen zoals de HEMA, IKEA en verschillende online linnengoed webshops.

2. Routine

Maak met jezelf de afspraak om op een vast moment je bed te verschonen. Zo weet je elke week wanneer het zover is en kan je het ook niet meer uitstellen, routine helpt!

3. Het wassen

Voor het wassen van je beddengoed moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo is het belangrijk om niet te heet te wassen, dit kan er namelijk voor zorgen dat je bedlinnen krimpt. Je zal zien dat je beddengoed dan niet meer precies past, zo wordt het opmaken een lastigere klus.

4. Het laken

Om je laken zo makkelijk mogelijk strak om je bed heen te krijgen kan je het best een laken met elastiek kopen. Deze klemt zichzelf mooi strak rond je matras. Begin altijd met de verste hoek, en werk naar de makkelijkst bereikbare plek toe. Voor de echte pro’s heb je ook nog het zogenoemde envelopvouwen, je gebruikt dan een laken zonder elastiek en vouwt deze als een envelop aan de uiteinden van je bed.

5. Dekbedovertrek

Het begint weer koud te worden en een laken voldoet niet meer om onder te slapen. De tijd is weer aangebroken van lekker dikke dekens. Maar hoe krijg je zo’n deken van 240×240 nou gemakkelijk in een dekbedovertrek? Het is makkelijker dan gedacht, deze truc ga je gegarandeerd gebruiken. Pak het schone dekbedovertrek en zorg dat deze binnenstebuiten is. Ga met je handen in de binnenkant van het overtrek en breng je handen in de twee gesloten hoeken. Pak vervolgens de twee bovenste punten van het dekbed vast en laat het overtrek over het dekbed heen vallen. Een paar keer schudden en je kan lekker onder je deken kruipen.

Al met al is je bed verschonen vooral mentaal een zware kwestie. Met bovenstaande tips is het alweer een stuk gemakkelijker. Zorg dat je je bed vaak genoeg verschoont voor een goede nachtrust. Heb jij nog tips en trics die je hier niet tussen ziet staan? Deel ze dan hieronder met andere lezers in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif