Femme logo

Deze items wil je in de keuken hebben als je van koken houdt

Ben je iemand met de hobby koken of moet je misschien een cadeau kopen voor iemand met deze hobby? Hier zijn enkele tips van welk gerei je echt in je keuken moet hebben als je goed wil koken. Dit is toepasselijk voor zowel koks als hobbykoks.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SHARP Knife Shop (@sharp_knifeshop) op

Een goed mes

Een mes van goede kwaliteit is het belangrijkste gerei en kan erg lang meegaan. Je koopt dus beter 1 of 2 goede messen dan een hele set goedkope messen. Er zijn heel veel verschillende soorten en merken van messen. Het belangrijkste is dat je voor een mes kiest dat van goede kwaliteit is en dat goed in je hand ligt. Je hebt de keuze tussen japanse of westerse messen. Japanse messen zijn meestal erg scherp maar niet gemakkelijk te onderhouden en breekbaar. Westerse messen zijn sterk en gemakkelijk te gebruiken.

Slijpmiddelen

Hoewel ik je net de tip gegeven heb dat je moet gaan voor een kwaliteitsmes is dit niet altijd waar. Als je geen slijpmiddelen zoals slijpstenen, een hoonstaaf of een specifiek slijpmachine voor je mes hebt, dan koop je beter een goedkoop mes. Heb je echter wel de investering gedaan in deze slijpmiddelen, dan kun je soms decennia meegaan met 1 mes.

Snijplanken

Het is altijd slim om voor een snijplank te kiezen. Je aanrecht gaat niet kapot als je snijdt en je mes overleeft het wat langer. Een plastieken snijplank is goedkoop maar het kan slecht zijn voor je gezondheid, omdat er microplastiek in je eten kan komen. Je kan ook gaan voor een rubberen plank. Dit is erg goed voor zowel je mes als je gezondheid. Dit is wel erg duur en wordt voornamelijk door professionele koks in restauranten gebruikt. Een houten plank kost wat, maar is perfect voor de hobbykok.

afbeelding: Unsplash.com door Viktor Talashuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif