Femme logo

Tijd voor extra aandacht, het is dierendag!

Werelddierendag is wereldwijd een dag wat in het teken van alle dieren staat. Op 4 oktober verwennen veel baasjes hun dieren. Dieren krijgen op deze dag extra aandacht, knuffels en lekkers. Vanaf 1930 is dierendag officieel geworden. Veel goede doelen zoals dierenstichtingen, Wakker dier en de dierenbescherming houden op deze dag veel dierendag activiteiten en dierendag actie. Zij hopen hiermee aandacht te krijgen door geld te doneren, of om mensen bewust te maken dat er veel dieren in slechte leefsituaties verkeren. En of we op dierendag geen vlees of vis willen eten. Dierendag houdt eigenlijk in: iedereen hoort goed voor dieren te zijn, dieren hebben ook rechten en moeten beschermd worden.

Dierendag activiteiten

Steeds meer worden mensen bewust van alle dieren die op aarde rondlopen. Je ziet het op sociaal media dat er overal rondom dierendag activiteiten worden georganiseerd. Je ziet ook heel veel leed voorbij komen in de vorm van filmpjes en foto’s die op internet gedeeld worden. Wat vroeger wat verder van ons af stond, komt steeds meer dichterbij. Je wilt het eigenlijk niet zien, maar je weet dat er verschrikkelijke dierenbeulen bestaan. Met dierendag wordt er geld ingezameld wat voor goede dierendoelen zijn bedoeld. Scholen, kerken, kinderboerderijen en veel bedrijven zetten zich in om dierendag te vieren. Bijvoorbeeld:

 • Verschillende workshops
 • Honden wasstraat
 • Uitlaatservice
 • Dieren verzorgen op de boerderij
 • Braderieën
 • Goodiebag bij dierenwinkels
 • Snoepzak vol lekkers voor dieren
 • Foto met je huisdier
 • Dierendag actie: korting op een chip en gezondheidscheck
 • Je hond laten trimmen in een trimsalon
 • Dierendemonstraties zoals politiehonden in actie, hoe wordt je hondentrainer en vogelspotter

Zelfs een dier kan gezegend worden in sommige kerken.

Wat doe jij met dierendag 2018?

Dat extra botje, knuffel, speelgoed of wandeling is voor je hond het ultieme gevoel van geluk. Dierendag hond, kat, konijn of vogel, ze verdienen allemaal aandacht op hun dag. Dit kun je allemaal doen op dierendag 2018 met je eigen hond.

Een lange strand-bos of parkwandeling maken, of bereid zijn eten op een feestelijke manier. In plaats van blikvoer of brokken kun je misschien verse kip, of vis van de graat bereiden. In plaats van water kun je voor je viervoeter een Kwispelbiertje inschenken. Het is een alcoholvrij biertje speciaal voor dierendag hond. Maak zelf gezonde (honden)koekjes die zowel mens en dier mogen nuttigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif