Femme logo

Europa’s meest welvarende royals, ken jij ze allemaal?

Er zijn vrij veel bekende en rijke royals te vinden in Europa. Welke dit zijn vertellen wij dan ook aan jou. Deze royals komen aan hun geld door bijvoorbeeld eigen ondernemingen maar ook door verschillende bezittingen. To slot tellen we natuurlijk ook de bankrekeningen mee die ze hebben en alle andere producten. In het koningshuis in elk land zijn veel royals te vinden die veel geld hebben. Wie zijn de rijkste royals uit Europa, en hoeveel geld hebben zij zelf?

Rijkste royals Europa

Hans Adam van Liechtenstein. Hans Adam de tweede is dan ook nog steeds de vorst van Liechtenstein. Zijn zoon doet inmiddels al het werk, maar officieel is hij nog steeds de “baas”. Het grote fortuin van al zijn geld heeft hij verdiend aan een stichting dat helemaal belastingvrij was. Hierdoor heeft hij zakelijk en privé kunnen combineren en op een slimme manier in totaal maar liefst 11,2 miljard euro kunnen verdienen. Doordat er zoveel geld zit in de bank heeft de familie ook besloten wat geld uit te geven aan kunst. Zo bezit de familie enkele dure kunstwerken waarvan de waarde niet exact bekend is. Al met al word Prins Hans Adam II geschat op een vermogen van rond de 12 miljard. Prins Hans Adam II is dan ook de rijkste royal van Europa.

Een andere zeer bekende en rijke royal is Prins Albert van Monaco. In Europa is hij de tweede rijkste royal, en op de lijst van de hele wereld staat hij op een 9de plek. Prins Albert van Monaco is de vorst van het kleine staatje Monaco. Al zijn vermogen word geschat op een bedrag van ongeveer 884 miljoen euro. Doordat deze vorst erg veel geld heeft geïnvesteerd in bijvoorbeeld casino’s, heeft hij zijn fortuin flink kunnen uitbreiden. Een interessant feitje is dat de waarde van zijn vermogen eerst boven de 1 miljard zat. Helaas heeft het land te maken gehad met wat recessie en is hierdoor zijn totale vermogen gedaald naar 884 miljoen. Alsnog, geen verkeerd bedrag.

Bekende royals

Van het koningshuis in Nederland heb je natuurlijk ook een groot bedrag zitten. Het fortuin van willem alexander zelf bedraagt zo’n 176 miljoen. Dit geld is grotendeels verdiend door verschillende holdings van Royal Dutch Shell. De oranjes zijn dan ook de grootste aandeelhouder hiervan. Verder bezit het koningshuis in Nederland ook erg veel grond en dit vertegenwoordigt ook een enorme waarde. De Almanach de Gotha heeft ook een eigen rangschikking voor alle landen. Nederland word door hun dan ook geschat op een bedrag van tussen de 4 en 8,5 miljard euro. Bij dit bedrag word er namelijk ook gekeken naar bijvoorbeeld kunst en juwelen waarvan zij in bezit zijn. Echter zijn deze data tot op de dag van vandaag niet exact terug te vinden, en is de exacte waarde dan ook onbekend. Nederland staat dan ook niet in de top 10 van de rijkste landen op de wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif