Femme logo

Even tot jezelf komen met mindfulness

In ons jachtige en drukke leven, beseffen meer mensen dat het leven in het hier en in het nu erg belangrijk zijn. Even stilstaan en tijd nemen voor jezelf is geen overbodige luxe. Veel mensen gaan dan ook sporten of leven zich uit in één of andere hobby maar Mindfulness is een manier van leven. De kijk op jezelf, de mensen en de wereld verandert, om zo een rustiger en vredevol persoon te worden.

Mindfulness oefeningen

Mindfulness is een eenvoudige vorm van meditatie die tot voor kort weinig bekend was in onze contrijen. Een typische meditatie bestaat uit een reeks mindfullness oefeningen die zich volledige richten op de ademhaling.

Op deze manier kun je je gedachten observeren , kom je te realiseren dat gedachten komen en gaan uit eigen beweging. Gedachten en gevoelens (ook de negatieve) zijn van voorbijgaande aard . Ze komen en ze gaan, en uiteindelijk, heb je een keuze over de vraag of om op te treden op of niet.

Kortom, mindfulness tracht negatieve gedachtepatronen op te vangen voordat u ze u in een neerwaartse spiraal zet. Stap voor stap leer je hoe je de controle over je eigen leven krijgt.

Mindfulness cursus

Als je stressvol, angstig, of ontevreden in het leven staat, kan een cursus mindfulness je helpen beter om te gaan met de ‘ups en downs’ van het dagelijkse leven. Deelnemers zeggen dat de Mindfulness cursus hen leerde om meer vertrouwd te worden met de werking van onze eigen geest ,patronen en gewoontes. Het verhoogt positieve stemmingen en men krijgt meer empathie voor zichzelf en anderen.

Een cursus bestaat uit een lessenreeks geleid door een opgeleide leerkracht met een kleine groep mensen. De leerkracht moedigt je aan gedurende de lesintervallen bewust te gaan oefenen, om zo je ervaringen met de groep te kunnen delen.

Het programma wordt niet aangeboden als een behandeling voor specifieke lichamelijke of psychische klachten. Mindfulness is een manier van zijn : openstaan voor het hier en nu.

Mindfulness app’s

Eens je de skills onder de knie hebt, blijft regelmatig oefenen wel belangrijk. Een Mindfulness app is uitermate geschikt om na een cursus te gebruiken.Maar de keuze is wederom groot. En kiezen bezorgt ons stress.

Daarom hier de app die aansluit bij de theorie van de bezieler “Jon Kabat-Zinn”. Het programma bestaat uit geleide meditaties, stille meditaties met klankschalen of een bodyscan. Oorspronkelijk Zweeds maar nu Nederlands ingespreken door een vrouwelijke en aangename stem. Reminders houden je er aan je meditatiedoelen te oefenen.

‘Meditatie voor dummies’ was een besteller en de auteur speelde hierop in met de “Mindfulness Meditation Mental Workout”. Deze app is eenvoudig voor zowel beginners als ervaren beoefenaars.

Buddhify, of “the mindfulness app for the modern life” biedt meditatiesessies aan voor mense met een druk leven. Op het werk bent, onderweg of als het bedtijd is, de Mindfullness app valt zeker es te testen.</h2>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif