Femme logo

Deze gemeenten in Nederland hebben de laagste inkomens

 Wij geven je dan ook een mooi overzicht van wat de armste gemeente Nederland is. Het CBS doet dan ook de berekening elk jaar om te kijken wat de rijkste en wat de armste gemeenten van Nederland zijn. Bij de armste gemeenten word er dan ook gekeken welk deel van de huishoudens van een bepaalde gemeente behoren tot de groep van de 25% armste vermogens in Nederland. Bij vermogen is er dus gekeken naar het totale vermogen dat mensen hebben, maar wel zijn hier de schulden vanaf gehaald, de leningen etc.

De armste gemeentes

Op nummer 10 van de top 10 van armste gemeentes in Nederland staat Enschede. In deze gemeente behoort dan ook maar 12,4% van de inwoners tot de rijkste 25% van Nederland. En laten we nou eerlijk zeggen, dat is niet echt veel.

Op nummer 9 staat Kerkrade. Limburg staat dan ook redelijk vaak in de lijst van de armste gebieden in Nederland. Limburg heeft slechts 11,4% inwoners die behoren tot de rijkste kwart van Nederland.

Op nummer 8 hebben we de gemeente Brunssum staan. Deze gemeente ligt ook vlakbij Kerkrade. Het percentage is ook 11.4% hier en eigenlijk staat het dus op een gedeelde negende plek met Kerkrade.

Op nummer 7 hebben we staan Schiedam. Maar 11% van de 25% van de rijkste mensen van Nederland woont in Schiedam.

En dan op nummer 6 hebben we een plek in Noord-Holland staan. Noord Holland is een vrij rijk gebied, maar Den Helder niet. Een percentage van maar 11% van de mensen hier behoort tot de rijkste 25% van Nederland.

Op nummer 5 staat Lelystad. Deze stad trekt weinig mensen aan. Zo hebben maar 10.5% van deze mensen een vermogen dat behoort tot de 25% rijkste mensen van Nederland. Het aantal mensen dat meer dan een ton op de bank heeft is dan ook maar 10.5%

Op nummer 4 hebben we Almere. Flevoland is een gebied waar helaas niet zo veel rijken willen wonen. Slechts 10% van de inwoners hier behoort tot de rijkste kwart van Nederland.

De top 3

Nummer 3; Spijkenisse. 9.8% van de inwoners behoort hier tot de rijkste kwart van Nederland. Opvallen voor zo’n grote voor havenstad.

Nummer 2; Heerlen. Heerlen ligt in Limburg en is daarnaast ook nog de thuisbasis voor het CBS. Slechts 9,7% van de inwoners behoort tot de rijkste kwart van Nederland.

Waarschijnlijk verbaast je het niets, op de nummer 1 staat natuurlijk de grootste havenstad van Nederland; Rotterdam. Veel rijke mensen willen dan ook liever niet wonen in een havenstad en daarom is er een percentage van maar liefst 9,2% wat natuurlijk ontzettend laag is. Wel is Rotterdam bezig met het bouwen van veel luxe woningen en penthouses, dus wellicht gaat het percentage omhoog in de nabije toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif